Hej. Jag har två små led strålkastare på utsidan av huset, de har en kontakt var ich är kopplade till en förlängningssladd, nu ska de bytas, kan jag koppla ihop båda led lamporna till en kontakt?
 
Ofast (alltid?) är stickkontakter bara gjorda för en kabel.

Nu låter det som att strålkastarna bör vara fast anslutna till den fasta installationen via kopplings-/anslutningsdosa.
 
  • Gilla
Bo.Siltberg
  • Laddar…
Finns inga kontakter på de nya, det känns som att det blir samma resultat om jag kopplar samman båda lamporna till en kabel som det blir att ha två kontakter till samma förlängningssladd... eller har jag fel?
 
Du behöver visa oss dina lampor för att vi ska kunna svara på din fråga om hur det ska göras. Men jag gissar på att du har en rund plast- eller gummikabel från varje LED-lampa, typ en sån här?

Vit LED-lampa med svart kabel och stickpropp, monterad på en vägg.

Och de sitter fastskruvade på en vägg?

Eftersom du säger att du inte har stickpropp monterad på din armatur så kan du lämpligen använda en kopplingsdosa U56 med dragavlastning.

Denna kopplingsdosa bör sedan anslutas fast till din anläggning via en installationskabel. En hemmalösning vore att ansluta ett sladdställ med stickpropp till dosan men det kommer att se udda ut.
 
2 st sådana här.
 
  • LED-strålkastare med produktinformation, 30W och IP66-klassning, kablar synliga.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det ser ut att vara en väldigt kort sladd till varje lampa, vilket kräver en dosa nära varje armatur. Du behöver då sätta flera dosor. Men då hamnar du oundvikligen i en fast installation till och mellan dessa dosor, annars blir det alltför hemmasnickrat. Jag skulle nog satt stickpropp på varje armatur och ett uttag på väggen vid varje. Det blir då också en fast installation av dessa uttag.
 
Tack för svar. Detta är en tillfällug lösning... på obestämd tid, de ska sitta bredvid varandra fast på husknuten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.