Vad jag har hört av både snickare och målare så är det svårt att räkna hem att byta från 2-glas kopplade till nya 3-glas.
I vårat fall med ett hus ifrån -47 så är fönsterbågar och karmar av sådan kvalite på kärnvirket att ett byte är helt förkastligt.
Sitter man med fönster från sjuttiotalet så kan det vara dags att byta då träkvaliteten inte går att jämföra med trä från -30 och -40tal.

Att tänka på när man köper fönster ifrån Byggmax eller liknande är, vad kan det tänkas vara för kvalitet på trät = tätvuxet eller gjort av någon snabbväxande gran !?
och hur ser impregneringen ut ?
Någonting har dom ju uppenbarligen sparat in på för att hålla låga priser....

Vi bytte till LE-glas i innerbågen och nytt planglas i ytterbågen och priset för 2 st fönster, dvs 4 st luft, 12x13, dvs 4 st LE och 4 st planglas monterat och kittat blev 3800 kr.
Inget märkbart kallras nu i vinter trots -25...:)

/Rilster
 
varför byggmax har så låga priser på sina fönster kanske bara beror på att de har fått ett bra avtal på ett litet antal standardmått. Vi tänkte köpa allmogefönster hos en bygghandlare. Jag tog en chansning och ringde byggmax eftersom det står på deras hemsida att fönstren är av svensk fura, och fick svaret att deras fönster tillverkas av.. allmogefönster.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.