Vi håller på att uppgraderar ett platsbyggt kök och ska byta ut den befintliga spisen mot häll.
För att behålla samma höjd som diskbänken funderar vi på att använda en limfogskiva i ek 18 mm tjock.

Avstånd mellan häll och underliggande ugn är inga problem då de platsbyggda skåpen är högre än standardskåp,

Någon som har några invändningar eller andra lösnings alternativ?

/Weppa
 
Det borde fungera men se till att få bra kavlité på skivan. Den blir ju också mer känslig för fukt och slår sig (blir böjd) mycket lättare om den blir fuktig eller blöt under längre tid.
 
Jag ger det ett försök, det värsta som kan hända är att jag får göra om det med en tjockare skiva och det är ingen större ekonomisk förlust.
 
Behandla med hårdvaxolja så står den emot väta bra.
 
Ser inga problem. För ca 7 år sedan byggde jag en köksö där jag gjorde en skiva av 3 st hyllplan i ek-limfog som jag köpte på Cheapy och kantlimmade ihop. Denna satte jag sedan kantlister i ek på, bl a för att ge ett intryck av att skivan är tjockare. Fungerar hur bra som helst. Håller man den inoljad händer ingenting.

Lycka till!
Ronnie
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.