Har sett på flertalet ställen att man kan räkna på mellan 12000 och 15000 kronor per kvadratmeter färdigt hus. Är detta totalkostnad inklusive allt arbete då? Dvs är i stort sett den enda extra kostnaden tomten?
 
Vi bygger ett hus med hög standard, vi har bl.a. massiva innerdörrar varav några glasade pardörrar, kakel och klinkers i WC och bad, klinkers i hall kök och tvättstuga, ryggåstak, burspråk på ca 12 kvm, massiva träluckor i kök, centraldammsugare bastu väldigt bra vitvaror, platsmurad öppen spis mm

För detta betalar vi ca 12500/kvm och då är ALLT som rör huset inräknat. Tomt med alla anslutningar och övriga arbeten kostar ca 500000. Byggherrekostnader (pantbrev, lagfart, räntor under byggtid, kvalitetsansvarig mm) ca 120000.

Vi ska inte göra något arbete själva, och huset blir på ca 200 kvm.

Om vi räknar med garage (40kvm) och finplanering av tomt också landar vi på ungefär 1000 kr till per kvm.

Jag tycker därför att 15000/kvm låter väldigt mycket jaghar svårt att se vad vi skulle välja till för att hamna i den prisklassen!
 
Kanontrevligt ju, det var ett glädjande svar. Tack för det.

Får man fråga vad ni bygger för nåt hus?

Fler som kan delge sina erferenheter angående priser?
 
12-15 kkr låter rimligt, men...

Allt varierar så otroligt med den standard man väljer.
Alla (små) detaljer spelar in; riktigt lertegel (inte fula betongplattor), äkta spröjs i kulturfönster, det kök man verkligen vill ha (inte det som hus.lev. har avtal med), kakelugn (inte 'plåtkamin'), stengolv (inte maskinpressat klinker) etc, etc... -- så springer det snabbt iväg.

Lägg till detta arkitekarbete & projektering för att bygga ett hus som utgår från ens egna behov -- och inte bara plocka ett 'färdigt' i katalogen, flytta en vägg, och intala sig själv att allt är nu som man vill ha det...

Vi bygger i högsta klass, helt enligt våra önskemål, och hamnar på ca. 19 kkr/kvm.

// MC
 
Jag är lite nyfiken på att veta vilka kvm ni räknar med, är det endast bottenyta (byggyta) eller räknar ni med den totala boytan. Det är ju en väldig skillnad på priset av ett 200 kvm hus om det är i ett eller två plan. Det är ju bottenyta som kostar.

Vårat 1½ plans Älvsbyhus kommer kosta oss omkring 1.745 inklusive allt men utan tomt+anslutningsavgifter. Enligt ursprungsfrågan.

Huset har en byggyta på 120 kvm, priset skulle inte sjunka nämnvärt om man skulle avstå från halvplanet ovanpå eftersom detta knappt kostar något i sammanhanget. Vi har en boyta på 101 kvm på bottenvåningen och 55kvm på den oinredda vinden.

11.000 kr/kvm resp. 17.300 kr/kvm beroende på vad man använder för yta alltså.
 
Pelle - 19 kkr känns dyrt, ja. Men fastpriset för material & arbete ligger på 16.8'/kvm, redan det. Tillkommer gör sprängning, & en del tillval/specialval...

Tomt & garage är utanför denna kalkyl -- det vågar jag inte ens räkna på... ;-)
(+30' blir det...)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.