Jens!

Det låter bra, har precis beställt (idag :D)

Hoppas bara de fungerar alla år framöver också :-/

Hur har du upplevt den lilla färgskiftningen som självrengörande fönster har gentemot "vanliga"?

Hälsn
Marge II
 
Var just ikväll hos vänner i en lyxlyxlägenhet i en av våra större städer. Huset var färdigbyggt vid årsskiftet. Vi diskuterade just de självrengörande fönstren och lägenhetsägarna var alls inte nöjda - deras kommentar var snarare 'man blir tvugnen att sänka ambitionsnivån när det gäller rena fönster'.

Detta låter inte roligt, speciellt inte när det gäller moderna jättestora fönster. Ännu värre när det är på 6:e våningen och man inte har möjlighet tvätta dem alls.
 
Hmm, låter inte kul :'(

...tur att man inte bygger ett sexvåningshus i alla fall :-/


/Marge II
 
mmm ... jag får själv ett takfönster som blir svårt att nå för tvätt ... hur många här inne har mer än något års erfarenhet?

Jag funderar också på om man 'sliter' på fönstret om man tvättar det med enbart vatten och gummiskrapa - eller om man inte bör röra det alls?
 
Här hittar du lite mer info om självrengörande glas

http://www.pilkington.com

I PDF-filen "glasfakta" står citat: "Behöver man aldrig tvätta? Vid kraftig nedsmutsning och långvarig torka eller på ytor dit regnvattnet inte når kan det bli nödvändigt att tvätta. Oftast räcker det att spola med vatten, men du kan också använda en mjuk trasa och ljummen tvålvattenlösning"

//Marge II
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.