Någon som vet ngt om hudikhus var inne på deras hemsida och priserna verkar för bra för att vara sant en och halv plans villa med inrett loft för 450000:- sedan ska man få det somrest, ingår material i huset kök och badrum ngn som vet?

Anledningen var att vi va på banken för att se om vi kunde låna till att bygga till vår lilla stuga. Han tyckte att vi skulle fundera på att bygga nytt istället. Vi har tyckt att det varit för dyrt då bygga till skulle kosta ca, 1 milj. och bygga nytt närmare två om man räknar in tomt planering och rivning av bef. hus.

Han tipsade om hudikhus han hade varit och besiktigat flera hus från denna firma och tyckte att det var fantastikt fina hus för de pengarna så nu blir det till att fundera ett varv till hur vi ska göra vi som precis hade bestämt oss.......


Kostanden för att låna 1milj till utbyggnad eller att låna 1,5 till nybyggt var i stor sett densamma. Förutsatt att ränte avdraget kvarstår det är ju tal att slopa denna. Och om fastighetsskatten kommer att frysas som det är tal om så kommer det att bli dyrare med nybyggt.


Hmm mycket att fundera på någon som vill dela med av sina åsikter erfarenheter
 
Snailman
De har i standardutförande ganska tunn isolering. I väggarna tex 140mm , och 2-glasfönster, så uppvärmningskostnaderna kan nog bli en hel del.

Det går visst att få 3-glasfönster och extra isolering som tillval.

De skriver att det är Fritidshus de säljer, därav kommer nog den dåliga isoleringen.
 
Hejsan
Vi var på väg att bygga med hudik, också ett litet hus för permanentboende. Vi fastnade för både pris och utseende. Men med extra isolering stomresning och treglasfönster och de övriga ändringar vi ville ha så kröp priset bra mycket närmre övriga fabrikat. https://www.hudikhus.se/vara-hus/leveransdeklaration/ är länk till deras leveransbeskrivning. Kök bad osv ingår ej. Så det tillkommer ju också på priset. Vi tyckte inte att det blev värt pengarna, det blev ju inte så mycket billigare om man ville ha permanentstandard.

Det hela slutade med att vi byggde lösvirke själva och vi flyttar in om 8 dar.

Mvh
fredrikochemma
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.