utanpåliggande respektive inbyggda vattenledningar i badrum.
 
Utanpåliggande rör är fula och blir både varma eller svinkalla och fuktiga. Det är förenat med visst besvär att få en sån installation snygg och väldragen.
De samlar smuts och damm.
Den enda fördel som jag ser det är att det är jättelätt att byta.

Alla nackdelar som finns med utanpåliggande vänds egentligen till fördelar med inbyggd PEX-slang plus ytterligare ett par: livslängd och hygien. De håller längre än ett tunnväggigt mjukglödgat kopparör och håller sig framför allt fria från beläggningar på ett annat sätt än kopparn. Tittar man i ett kopparrör efter tio år vill man inte dricka mer från kranen det var anslutet till.
Sen..när det är dags att byta plaströr så går det faktiskt att dra ut och byta dem om man inte gjort för tvära böjar vid installationen.
Nämnde jag också att PEX slang klarar frysning bättre än kopparör, du vet när strömmen går den där veckan du är I Thailand och det är köldknäpp härhemma?  ;)
Skulle olyckan vara framme och det ändå skulle gå hål i slangen, av en spik eller skruv eller nåt, , transporterar ytterröret ut vattnet. Det blir alltså i normalfallet ingen skada i väggen även om slangen pajar.
 
Det är samma, fast en annan diameter och med ytterrör.
Kolla på Wirsbos hemsida....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.