Vi har köpt en tomt av kommunen som vi har byggt hus på. Huset är färdigt och vi flyttar in om två veckor. PROBLEMET: sedan två månader tillbaka har vatten samlats på tomten. Vi vet inte var vattnet kommer ifrån. Kan det vara regnvatten som runnit in från den obebyggda tomten bredvid? Kan det ha att göra med att tomten bredvid oss har en damm i hörnet på sin tomt som gränsar till vår tomt? Varför rinner inte vattnet undan och VAD ska vi göra nu??

Hoppas verkligen att någon har kloka råd om vart man ska vända sig!
 
Dränera vattnet ner i dagvattenledningen tillsammans med dagvattnet från era stuprör!
 
Har fått det svaret innan men då tror dom att det krävs en brunn. Kan det verkligen vara vi som ska stå för detta? Vi har ju köpt en kommunal tomt som ska vara "byggfärdig"???
 
Kom igen nu.. DET är skillnad på att vara hyresgäst (någon annan, typ Mamma, tar hand om problemen) och att vara ägare. Gräv en brunn, eller vad som nu krävs. du är markägare nu.
 
Om vattnet kommer fran nagon annan tomt ar det den tomtens agare som maste sa se till att vattnet inte skapar olagenhet for dig. Forsok ta reda pa vart vattnet kommer ifran och hur mycket det ar, kontakta sedan tomtagaren varifran vattnet kommer. Om vattnet kommer fran omgivande "natur" ar det inte sa mycket att gora an att fixa problemet sjalv. Se till att du inte pyttsar vattnet till nagon annan tomt bara.

Ligger din tomt lagst i grannskapet?
 
Tack Tokyoboy för ditt svar!

Har pratat med kommunen som har inspekterat tomten och ska åtgärda probelmet! Vår tomt ligger inte lägst i området så vattnet borde rimmligen rinna vidare till de andra tomterna men stannar snällt kvar på vår tomt. Kommun-gubben sa att där hade funnits en gamal dränering som de tog bort då de styckade upp tomterna. Antagligen är det de som krävs igen. Men även om jag är markägare nu så var det kommunen (säljaren av tomten) som ska åtgärda problemet sa han!!!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.