Havsutsikt skrev:
Kör en "vanlig" försäljning, dvs köparen besiktigar. Köparen vill ändå besiktiga och med de eventuelle anmärknngar som dyker upp så vill köparen pruta. I detta läge kan man säga ok. vi går med på att gå ner xx.xx kr men vill ha friskrivningsklausul då. Detta förfarande ger troligtvis det högsta försäljningspriset trots prutningen.

Det hela handlar ju om att få så många presumtiva köpare att gilla huset, komma och titta, förälska sig i huset, vilja köpa det och i slutändan vara med och lägga bud på det. Minskar man denna grupp genom att i tidigt skede visa upp brister, för många är detta jätte hemskt, gör att många går vidare och letar efter nästa objekt.
Mycket smart.
 
Har idag pratat med mäklaren;

Det gick att bara ta en besiktning. Det skulle enl honom kosta 9000 kr. För ytterligare 3800 kr får mamma försäkringen.
Han hade aldrig varit med om att en köpare själv ville besikta ett hus som hade "förbesiktats" av typ Anticimex. Däremot hade en köpare vid ett tillfälle bett om en genomgång av protokollet tillsammans med besiktningsmannen (kostade visst 2000 kr). Han hade heller aldrig varit med om att nån köpare INTE skrivit på besiktningsprotokollet. Han vidhöll även att ett besiktningsprotokoll stärker möjligheten till en snabb försäljning av huset. Köparen får då en "inbick" i svagheterna på huset, och besiktar inte själv. Skulle man däremot inte besikta, och en köparen efter ev budgivning fått huset, kommer denne kanske att själv vilja besikta, med en "passus" att han köper huset, under förutsättning att inga större fel och brister hittas i samband med besiktningen. Risken finns menar mäklaren, att köparen drar sig ur, och man är tillbaka på "ruta 1" igen, och man får försöka höra om den köpare som lämnade näst högst bud fortfarande är intresserad att köpa.

Protokollet tänkte han bifoga som bilaga till objektpapperen vid visningen.

Allt enl mäklaren. Måste kolla upp om man kan få en besiktning billigre än 9000 kr. Låter dyrt. Ev skippar vi besiktningen helt. Vad tycker ni ??

mvh/ Moribusken
 
Moribusken skrev:
Han hade aldrig varit med om att en köpare själv ville besikta ett hus som hade "förbesiktats" av typ Anticimex.
Hur gammal var han?
 
Förstod att frågan skulle komma:rolleyes:
Svårt att säga exakt, men jag skulle gissa på 30.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.