som rubriken säger.

vad bör man ha för förs på en fastighet som pga brand bara har ett garage?
huret är under egen entrepenad på väg att rivas men garaget används hela tiden som både lite mek-garage och som förvarinhg av veteranbil, och några tvåhjuliga fordon.

vad bör jag teckna?

vill givetvis ha förs på själva garagebygnaden

kan man få med innehållet i garaget oxå? verktyg material etc?

fordon?

Och vad gäller på själva tomten, eventuella skador på personer som eg inte har där att göra? bör man på något sätt försäkra sig mot sådant oxå??

tacksam för alla svar.

mvh jon
 
Prata med ditt försäkringsbolag och tråkigt nog måste du begära skriftligt på exakt vad dom lovar, att din kontaktman lovar en sak betyder inte att det är det som verkligen gäller om en skada inträffar.
 
Ej bosatt där så kommer du troligtvis få teckna fritidshusförsäkring utan huvudbyggnad, försäkra upp garaget som ekonomibyggnad och lösöre går då att försäkra hos de flesta som beloppsförsäkring och vissa bolag som ev fullvärde.

Fordon är praktiskt taget alltid friskrivna såvida vi inte pratar om ev älgdragare, ev åkgräsklippare av mindre storlekar eller liknande. Övriga fordon skall ha egen försäkring (t.ex bil, skoter, terränghjuling, släpvagn etc)

Ansvarsförsäkring ingår då för fritidshusförsäkringen alltså är du försäkrad för skadeståndskrav riktade mot dig.

Skulle fastigheten vara taxerad som lantbruk/skog bör du hellre kika på gårdsförsäkring, då ingår ofta gårdlösöre och ett mer korrekt utformat ansvarsskydd

MVH Lorant Stenberg
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.