Till ett enkelt trähus i storlek 15meter x 8meter 1,5halv plan åtgår ca 35 kubikmeter virke a`2000:-/ kubik plus moms ca 87000:-.Fönster och dörrar är en mycket större utgift.
Byggnadsytor i markplan är mer användbara än utrymmen en trappa ner.Särskilt pannrum i markplan förenklar vedhanteringen.
Det tillverkas fortfarande radiatorer som ser ut som dom gjorde på 30 talet klassiska, mycket snygga tyvärr dyra men något måste man ju unna sig.
Kommunens byggavd kräver förutom ritningar,situationsplan även konstruktionsberäkningar på takstolar och ev balkar samt energiberäkning,byggfelsförsäkring,kontrollplan och kvalitetsansvarig.
 
Tack för alla svar.
Jag har funderat på och bygga ett souterrainhus om jag hittar en lämplig tomt för det. Anars får det bli en vanlig källare. Är lite inne på och köpa hus från fiskarheden. Antingen Sparven eller Vråken. Är ju 270 000 i pris skillnad. Och då jag ska bygga källare till så lutar d mer att det blir Sparven. Blir då en total yta på ca 240kvm.
Då kommer frågan är det någon som har räknat på vad det skulle kosta och köpa allt detta material själv.
Är ju väldigt smidigt och få allt material direkt hem till bygget. Och mycket av virket är kapat i rätt längder. Det känns ju som man skulle spara VÄLDIGT mycket tid på och köpa från fiskarheden.

Sida om material som ingår.
http://www.fiskarhedenvillan.se/Documents/Leveransdeklaration/leveransomfattning_fåglar.pdf

http://www.fiskarhedenvillan.se/sv/vara_hus/1-12-plan/Sparven-med-oinredd-overvaning/

/ Micke
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.