Har köpt ett billigt NEXA-paket med tre fjärrstyrda eluttag för att styra tre taklysrörsarmaturer men dom svetsar reläerna i styrdonen, gissar att det är induktorn som "hjälper till". Finns det någon enkel lösning på detta, t.ex. "gnistskydd" man kan montera?
 
händer detta om du bara har 3 lysrör? konstigt. okej om det var 10-15 st.

Köp dyrare grejor eller styr via ett relä..
 
Armaturerna behöver faskompenseringskondensatorer eller så är det så illa att det är kondensatorerna som orsakar en stötström som svetsar kontakterna. Ett VDR motstånd över kontakterna tar hand om den induktiva överspänningen vid brytning.

Protte
 
prototypen skrev:
Armaturerna behöver faskompenseringskondensatorer eller så är det så illa att det är kondensatorerna som orsakar en stötström som svetsar kontakterna. Ett VDR motstånd över kontakterna tar hand om den induktiva överspänningen vid brytning.Protte
Det är "vanliga" 2-rörs takarmaturer för kontor. Har också funderingar på överspännningsskydd men har ingen större lust att mecka med hyresvärdens armaturer och undrade därför om det fanns något färdigt att plugga in.
 
Redigerat:
el_richard skrev:
händer detta om du bara har 3 lysrör? konstigt. okej om det var 10-15 st. Köp dyrare grejor eller styr via ett relä..
Dom har ju just reläer:

http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm

Vill styra vanliga 2-rörsarmaturer för kontor, blev också förvånad att reläerna i styrdonen var så känsliga men dom är nog inga större reläer precis. Om man dunkar dom i en bänk några gånger så släpper dom, hoppas att det "kolar" lite på kontakterna så att som inte svetsar så lätt i framtiden, vi får se.
 
Ja nexa har inbyggda reläer -men det finns reläer och det finns reläer dvs olika kvalitet, om det inte är något problem att styra lysrören med den vanliga väggbrytaren så ska det inte heller vara det med ett relä av bra kvalitet !
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.