Vi funderar på att ersätta ett fönster med dörr+fönster, så att man kan gå ut till uteplatsen den vägen. Vi behöver en trappa - höjd ca en meter. Vi vill gärna ha en nätt trappa i metall, kanske med steg i trä.

Var hittar man en sådan trappa?
 
Hej

Kolla med närmaste smidesverkstad.
Det är inte så svårt att få till något snyggt i smide.

Var bor ni?

//Micke
 
Att låta en smidesverkstad göra jobbet är perfekt avseende slutresultatet då man kan få den som man vill, dock blir priset relativt högt. Lät en smidesverkstad göra trappräcket till utetrappen (dock ca 3m och svängd) och det kostade några glada pesetas, men snyggt blev det.
 
Doctool skrev:
det kostade några glada pesetas
::) Hur många surt förvärvade kronor är det? :-/ ;)
 
>10.000........
 
Det finns färdiga trappkonsoler i galvad stål. Vet inte hur det är med de stora byggvaruhusen som Bauhaus och Byggmax och liknande men "riktiga" byggmarknader där yrkesfolk springer kan säkert hjälpa dig. Vi håller själv på med en trappa som skall vara 4 steg och konsolerna kostade ca 2700 för båda.Tyckte själv inte det var vad vi ville ha...

Nu valde jag att köpa ett 50x50 fyrkantsrör (650 kr för 6m). Ritade upp profilen och bad en mekanisk verkstad såga till bitarna. Svetsningen får jag hjälp med av en kompis. Sen galvar vi konsolerna. Infästning cc 100 i vägg samt en extra regel i trädäcket.
Trappstegen blir tryckt 40x 120 fästa med vagnbultar.

Bra mycket billigare samt att det går i samma stil som övrig tillbyggnad vi har.

Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.