Har någon tips på arkitekt i Stockholmsområdet och som är duktig på gamla hus? Det gäller ett gammalt hus byggt 1869 och som ska totalrenoveras, men bevaras i gammal stil. Tacksam för alla tips!
 
Kolla in arkitekt Kerstin Eriksson som driver arkitektfirman Arkitektursyn. Hon sitter visserligen i Eskilstuna, men är specialiserad på om- och tillbyggnad av äldre hus i traditionell stil, vilket är en sällsynt kunskap i dagens arkitektkår. Och avståndet är med dagens teknik knappast ett problem. Kolla http://www.arkitektursyn.se
 
Vi använde oss av Calle Smedshammar på DAP Stockholm. Vårt hus är byggt 1929 och behövde både byggas ut och planlösningen förändras. Vi är grymt nöjda med det han arbetade fram.
 
1869, låter underbart! Jag tycker du ska vara väldigt noga i ditt val, och göra lite egna efterforskningar så det inte blir fel. Misstänker att många arkitekter du ringer gärna klämmer ur sig ett ja, fast det kanske egentligen inte är deras specialitet. Kan tyvärr inte komma med någon specifik rekommendation då jag ej är verksam inom Stockholmsområdet, ville bara säga att det låter kanonkul och lycka till!
 
Kolla om Ove Hidemark fortfarande är verksam! Det var hans byrå som ansvarade för återuppbygget av Katarinakyrkan i Stockholm efter branden 1990. Och jag lovar att han fixar mindre stugor än så...

http://www.hidemark.se/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.