Vi är intresserade av att köpa ett hus utanför Göteborg, men till fastigheten finns kopplat ett antal servitut (ex last kraftledning, last ledning, last väg). Vem kan hjälpa oss att svara på frågan vad dessa servitut innebär för fastighetsägaren?

Vi har varit i kontakt med kommunen som hänvisade oss till lantmäteriet som endast gav oss uppgift om vilka servitut som fanns registrerade på fastigheten samt artikelbeteckning på dessa. Men vem kan svara på vilken betydelse dessa servitut skulle ha för oss?

Enligt mäklaren belastas samtliga hus i det aktuella området med dessa servitut och h*n menar att det inte är något att bekymra sig om. Vi skulle dock vilja ha detta skriftligt så vi inte går på en nit så att säga.
 
Vi har samma problem. Blev hänvisad till lantmäteriförrättaren i mitt län. Han är ju även den som avstyckar mark och har således koll på vad som gäller för just din mark/tomt.
 
Om servitutet som avses är officialservitut så kan man gå till Lantmäteriet och få kopior av akten där servitutet bildades. I akten ska det stå vad servituten innebär. Om det i stället är avtalsservitut det är fråga om så kan man kontakta Inskrivningsmyndigheten och få kopior av de handlingar som rör servitutet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.