Vill såhär i juletid, och alla andra dagar också för den delen, slå ett slag för vad rubriken lyder.

I samband med en brand med dödlig utgång uttalade sig expertis och bland annat kom frågan på tal huruvida brandvarnare fanns och svaret blev att så visst var fallet men att den var felplacerad utifrån brandhärden eller liknande.

Naturlig följdfråga, satt den ute i garaget eller liknande? Nej, det gjorde den inte heller, den satt där den borde, centralt placerad i huset. Dock var det inte där branden hade startat och kontentan var att hade det funnits fler brandvarnare hade med stor sannolikhet offren hunnit ta sig ur huset och inte bara halvvägs från sängen till fönstret som nu var fallet.

Vidare sade expertisen att brandvarnare borde finnas i varje rum, då det sällan är brandhärden i sig som är den största faran, utan snarare rökutvecklingen som söver/bedövar offret med den tragiska utgång det blev i nämnda fall.

Därmed sagt, en brandvarnare räddar liv, men flera brandvarnare hade räddat ännu fler liv. Kanske inte behöver vara raketforskare för att komma till den slutsatsen, men jag hade personligen inte reflekterat över att man borde ha mer än en brandvarnare.
 
Köp brandvarnaren i julklap till nära och kära ! Varje barnrum ska ha en!
Hoppas alla har fattat att man inte kan ha för många.
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.