Någon som kan tipsa...? Sålde vårt hus i somras. Huset värms upp med vattenburen golvvärme, fjärrvärme. Idag! efter 4 månaders vinter och kyla har vår köpare upptäckt att värmeslingan i köket inte fungerar!? Han anser givetvis att det är vårt fel. Vi sålde huset med hängslen och livrem via bjurfors och det är besiktigat av anticimex och vi har alla tänkbara tilläggsförsäkringar. huset är byggt 1997 och vi bodde i det i ett och ett halvt år.

Är det över huvudtaget något som vi skall diskutera eller är det köparens ansvar? till saken hör att det fungerade förra vintern det är vi säkra på då vi har småbarn hemma som kröp runt på golvet mer eller mindre nakna.

Något som vet/kan något om detta??
 
Hur har slingan slutat fungera?

Tappar systemet tryck? om inte, så be köparen lufta golvslingan som inte funkar, det överlägset vanligaste felet om vattenburna slingor slutar fungera är just luftbubblor!!!
(Jag har själv vattenburen golvvärme och har fått lufta en par ggr. när slingor har "kallnat")


Tappar systemet tryck är det mindre roligt :(
 
Har slingan bara lagt av sådär huxflux, så är det antingen luft i slingan, eller så har ställdonet lagt av, vilket är mindre troligt. Borde inte kosta många kronor att åtgärda


Men som hocke säger, tappar man tryck hela tiden, så kan det bli trist...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.