Hej, vi fick 1:103
 
Alla som ska bygga på kronanbacken borde gå ihop och ta ett stort bolån av banken tillsammans, därigenom borde man kunna pressa räntorna om man lånar ca 100 miljoner:) läste en artikel eller om det var ett inslag på nyheterna om ett villaområde som hade bildat en förening och därigenom ordnat med lån, de fick väldigt bra villkor!!
 
Angående val av husleverantör. Ta referenser från såna som redan byggt med tänkt leverantör först. Lita inte på leverantörens egna referenskunder, som är alltid väldigt nöjda. En stor säljare av hus på Ö Kronan slutade enligt uppgift svara i tfn så fort kontraktet var påskrivet.

En sak man kan fråga tänkt leverantör om är vilket byggföretag som skall bygga huset. Många stora husföretag bygger inte husen själva utan levererar bara moduler och material. Sen anlitar de en lokal byggfirma monterar och inreder huset vilket är en mycket stor del av arbetet. Det kan vara stora kvalitetsskillnader på de lokal byggfirmorna.

Jag tyckte det var jäkligt svårt att värdera olika offerter. Det står vad som ingår i offerten men inte vad som _inte_ ingår. Om man inte är byggare/byggingenjör själv så kan det vara svårt att vet vad man egentligen köper.

I den billigaste offerten vi fick visade det sig att garaget var oisolerat och fönstrena var omålade. Sånt står i den torra svårlästa fakta beskriviningen som ingår i offerten. Säljaren ville dock inte prata om sånt alls utan vill bara styra över samtalet till vilka köksluckor vi tyckte var finast och typ av dörrhantag.
 
Ja, det är svårt det där med val av leverantör. Vi har ingen större erfarenhet av hus eller dess leverantörer och då blir det lätt att man litar på säljaren. Vi försöker dock att beställa offerter både från lokala byggfirmor samt av kataloghusen som bygger på helentreprenad och även kataloghusen som bygger på delad.

Bygga__1- har det inte alltid varit klart med den där genomfartsleden via Lerbäcken -Hertsön? Jag hittade nämligen en tråd från de som byggde på Ö.Kronan etapp 1 som "pratade" om denna väg redan 05.
 
Bara hoppas att de håller nere hastigheten på leden med fartgupp eller liknande så inte hastigheten ligger på 70-80 hellre 40km/h tänk på de små.
 
Jag skulle gissa på 50-60km/h. Det är en genomfartsled som skall förbinda Hertsön med Storheden/97:an/E4:an, där kan inte trafiken krypa fram. Syftet är att leda bort trafik från centrum.

Jag skrev fel i ett tidigare inlägg: 5000-7000 bilar per medeldygn är vad kommunen räknar med. Det är väl ungefär halva trafiken på nuvarande Hertsöleden flyttas till denna led.:(

Jag skulle inte bygga ett hus i närheten av denna led idag med facit ihand.
 
1:103 ni skulle kunna bygga ett vinkelhus på er tomt så maximerar ni söderläget
om ni kikar på kronan etapp1 andra gatan på höger sida har någon byggt ett älvsbyhus (Ägir med dubbel garage) och vänt vinkeln mot gatan.
Synd att det är ett skall krav med 6 meter till tomtgräns.
Man borde få bygga hur långt in man vill på sin tomt.
 
Bygga___1 skrev:
1:103 ni skulle kunna bygga ett vinkelhus på er tomt så maximerar ni söderläget
om ni kikar på kronan etapp1 andra gatan på höger sida har någon byggt ett älvsbyhus (Ägir med dubbel garage) och vänt vinkeln mot gatan.
Synd att det är ett skall krav med 6 meter till tomtgräns.
Man borde få bygga hur långt in man vill på sin tomt.
Hej!
Kul att träffa några av eventuella blivande grannar på mötet i onsdags.
Ska kika på det du tipsar om. Som de flesta vill vi inte att det egna huset skuggar en ev altan. Tycker också att kravet 6 meter från tomtgräns är lite dumt, det begränsar ju verkligen både husmodell, garagetyp och solchanser.
 
1:103 kika på trivselhus hemsida så kan ni få lite ideer till ert hus!!

Hittar ni något intressant där kan skidsta bygga den planlösning som ni önskar. :)
 
Man borde gå ihop om asfaltering, plattsättning. fyllnadsmassor, grävarbeten, traktor, mmd^_^b
 
Sas det något om dagis och skola på Kronan på ert infomöte?
Dvs sånt som var beslutat och hade en tidplan, inte vaga löften.

Nu är det Furupark som gäller och säkert Hertsöskolan när det blir fler ungar från Kronanområdet som börjar skolan.
 
Dagis på industritomten mellan bostadsrätterna och kronanbacken 2012HT troligtvis.
inget om skola. Dagis finns som detaljplan på Luleå kommuns hemsida.

Hoppas hoppas dem bygger skola också :)
 
Ok, tack.

Skola för låg och mellanstadium vore verkligen önskvärt. Känns inte bra att skicka 7 åringar till skolan själv om dom måste till Hertsön... Även Furupark känns lite långt bort.

Dagis HT 2012? Då hinner en stor del av underlaget av ungar försvinna från närområdet. På Ö Kronan har de flesta familjer redan 2-3 barn. Men för er på Kronanbacken blir det bra.
 
Får väl skriva ett inlägg så att tråden inte dör ut:). Har varit i kontakt med Skidstahus då vi hittat några hus där med planlösningar som vi tycker om (Mynta och Dragon) och som inte behöver ändras så mycket. Enl säljaren är det 7 st som haft kontakt med dom och som ska bygga på Kronanbacken. Är det någon av er som skrivit här?
 
Mmange- vi har varit i kontakt med Skidstahus bla, men kommer inte bygga med dom. Vi har visserligen varit i kontakt med de flesta hustillverkare för att få en uppfattning. Vad har ni fått för pris på husen av Skidstahus?

Idag ringde Stadsbyggnadskontoret och erbjöd oss en ny tomt, men vi valde att stå kvar på vår gamla. Frågade även hur många som tackat ja och det är endast 5 som tackat nej och 5 som inte svarat. Med andra ord har de flesta tackat ja.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.