Hallå!

Provtryckte murstocken på vårat nyinköpta hus förra månaden och det läckte lite på vinden och i rummet precis bakom murstocken. sotaren svamlade lite om att det bara var och täta men hur gör man ? Ska man bara ha vanligt murbruk eller hur
bär man sig åt ? Eller ska man anlita någon som tätar ? Någon som har några tips och vet på ett ungefär hur mycket det skulle kosta skulle vara trevligt !d^_^b
 
Är det åtkomligt uppe på vinden, så är det väl bara att kratsa ur och lägga nytt bruk. Murbruk B gissar jag på, om murstocken är uppförd med cementbaserat bruk.

Är det omöjligt att komma åt utifrån är det väl en invändig glidgjutning som gäller. Det går att göra själv och finns en ypperlig tråd här på forat om det. Många företagare som tar ca 1000 kr/m och uppåt per kanal finns det.
 
Tycker att du ska satsa på en glidgjutning oavsett om du kommer åt att laga utifrån eller ej. Lika bra att göra det ordentligt när du ändå är i farten. En stor del av kostnaden är arbete så det är dessutom väldigt förmånligt just nu med ROT-avdraget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.