Varför kostar det 2000 om man bor nära en kranfirma, men 1050 om man bor en bit ifrån ? :)
 
Jag tror att kran-magnus med 1050 avser timpriset medan 2000 är vad hela operationen skulle kosta; alltså att det kommer att ta ca två timmar.
 
När du väl har fått upp huset på trailern så börjar nästa problem.
Är huset 5 meter brett så behövs poliseskort eller vägtransportledare och några följebilar, det är nog en större kostnad än kranen.
Är trailern låg? annars riskerar ni att komma över 4,5m och då krävs ganska mycket planering och ev lyfta kablar m.m
Diverse tillstånd för bredlast behövs också samt massa lysen och speglar på lastbilen desutom behövs en duktig chaufför som iaf är van vid lite konstigare transporter.
 
i lördags lossade vi ett hus som var 5m 8cm brett det har åkt 125 mil. men visst man kan undra om de var värt den resa men som retur frakt kan de bli billigare. men men
 
med bra planering är kran kostnaden en liten del i en hus flytt

men ofta är det dålig planering då kostar det.

ta ut en kranfirma och lastbilsfirma å prata samordna det hela
 
Okej!
Men vad kan det tänkas landa på rent pris mässigt att flytta ett sådant hus?
Med kranbil, vägkostader m.m?

Mvh//Ronny
 
Nusnäs skrev:
Stockarna är förutom knutarna ihopsatta med dymlingar och dessa kan sitta ordentligt fast så har du tillgång till kran så underlättar det.
Stockarna *kan* vara ihopsatta med dymlingar, har själv plockat ner och upp en 7x4,5 och en 8x6 dalalada, det fanns kanske 3-4 dymlingar i varje kåk och alla gick antingen bara att lyfta ur eller ges lite hjälp med en rejäl kofot.

Nusnäs skrev:
Jag har plockat ner ett hus tidigare och det gick på en knapp dag, sen tar det lite längre att få ihop det igen.
Lilla huset tog en dag ner, 4 man med byggställning för hand med skogstraktorsläp, och 1,5 dagar upp, två man på stegar vilket inte rekommenderas, tappar man 7-metersstocken på stegen kan den klippa fötter och ben. Stora kåken tog vi ner nock, åsar och gavelspetsar för hand med rep och bar (tungt som f-n!) . Asken tog vi med skogstraktor och dess timmergrep (vilket tyvärr skadar timret något), tog drygt en dag med transport c:a 7 km. Upp tog 2 dagar, två gubbar byggde för hand upp till drygt axelhöjd, resten med skogstraktor.

Nusnäs skrev:
Mellan stockarna skall det ligga drev, troligen om huset är gammalt är det mossa, men du kan även använda modernare material, huvudsaken att det blir tätt.
Korrekt men gamla timmerkåkar är ofta så välsatta att det är knepigt att få i drev när man bygger upp den, stockarna rider på drevremsan. Blir att dreva innifrån i springor och håligheter.

Nusnäs skrev:
Du spar mycket tid om du kan använda mobilkran, även om det kostar en del.
Japp, men 3-4 gubbar fixar det lika snabbt men med mycket mera kroppsjobb naturligtvis.

Här har vi båda "pärlorna":
 
  • IMG_1929 kopia.jpg
Redigerat:
  • Gilla
Jonas-k
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.