Hejsan, är det någon som vet hur det fungerar med bygglov om tomten i fråga redan har en byggnad. Det är visserligen inte ett hus utan en gammal kvarn men jag inbillar mig att det är enklare att få bygglov om det finns byggnad på tomten. Någon som vet?
 
Om det är utanför detaljplan, så är det en fördel då plan & bygglagen anger att mark skall användas till det den är mest lämpad för, och är den redan ianspråkstagen som tomtmark så är det ev hindret borta.
 
Enligt Pbl kan ägaren alltid hävda "pågående markanvändning" gentemot kommunens planmonopol. Med andra ord: Byggnadsnämnden kan inte hindra dig från att driva kvarn. ;D

Blir för övrigt nyfiken. Är det en vattenkvarn? Har du maskineriet kvar? Tänker du rusta upp det?

 
Blir för övrigt nyfiken. Är det en vattenkvarn? Har du maskineriet kvar? Tänker du rusta upp det?

Hmm.. många frågor, det är kul :) Kanske ska börja med att säga att tomten inte är vår ännu :p På lördag ska vi dock ut och se om det blir något bud. Vad kvarnen beträffar är det en vattenkvarn. Finns en bäck/liten å på tomten. Tyvärr är huset rätt "strippat" finns inte mycket kvar av något maskineri. Lika bra är det kanske, för tanken är att det ska bli ett fint litet fritidshus av byggnaden. Får se hur många år det tar... ::)
 
Låter ju helt fantastiskt. Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.