Vi skall sätta in en kökspanna Norrahammar 312 i vårt kök på 20m2 och kan inte bestämma oss om vi vill ha kvar vedspisen. Finns det någon där ute som har egna erfarenheter av 312:an?
Vi kokar kaffet på vedspisen och dricker det väldigt nära den, så vi undrar helt enkelt om en kökspanna fyller samma funktion och gör vedspisen överflödig.... Hur lång tid tar det att koka upp en liter vatten, hur mycket mysvärme blir det framtill på kökspannan, o.s.v.
Jag funderar på att isolera toppen på pannan för att få mer avställningsyta, är det en dum idé?
Vore tacksam om någon kan hjälpa oss med tips och råd!
 
Det brukar ta tid att koka på kökspanna av typ Norrahammar,moderna som Wamsler och Lohberger med ställbar rost är bättre veva upp och laga mat som på vedspis,kolla råd o rön som hade test ska se om länk kan ordnas.
 
Vi har en 315. Kokplattan är i det närmaste oduglig - ska man lyckas använda den måste man elda så hårt att pannan har kokat för länge sedan. Mysvärmen är inte speciellt stor. Vi saknar radiator i köket och måste "stödelda" i vedspisen för att få tillräckligt varmt i köket när det blir minusgrader ute. Hällen, förutom plattan, blir sällan varmare än att man inte bränner sig på den, men för varm för att man ska rekomendera den som "bänkyta".
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.