R
Jag behöver en golvbrunn till mitt badrum. Jag tänker bila upp golvet, gjuta en platta med eps, lägga 20cm cellplast och gjuta en platta igen. Ev skippar jag den första underliggande plattan.

Men golvbrunnar typ http://www.maniarmatur.se/?cat_id=190 verkar helt omedgörliga för sådan konstruktion med cellplast. Det krävs ju ett jättetjockt lager med betong, om jag skall få den över cellplasten..

Vad för golvbrunnar passar mitt behov?
 
Förstår inte riktigt ditt problem. Ska du bila upp avlopp i befintlig platta, gjuta igen, lägga cellplast och gjuta en ny platta? Varför?

Finns nog inga golvbrunnar till detta, du ska väl isåfall bila ner hela plattan och isolera för att sedan gjuta igen och gjuta en ny platta ovanpå detta.
 
R
Idag har jag ett oisolerat betonggolv av mkt dålig kvalitet. För att kunna ha golvvärme tänkte jag göra om golvet med isolering, Och då hade jag tänkt mig 20cm cellplast och en betongplatta ovanpå. Men vad för golvbrunnar passar?

Standard idag vid nybyggnad är 30cm cellplast och en betongplatta ovanpå, så det måste väl finnas golvbrunnar som passar detta?

Edit: eller finns det andra alternativ till hur man får ut sitt duschvatten?
 
Redigerat:
Så du tänker lägga isolering på befintlig platta med golvvärme och allt, det bygger ju 30 cm.

Hittade en golvbrunn som borde passa dig, se länk, men du kommer alltså bygga upp golvet 30 cm eller? http://www.jafo.eu/pdf/GOLVBRUNNSFIXTUR.pdf

Ps: Alla golvbrunnsfabrikater verkar ha brunn för detta.
 
R
Se det som att jag idag inte ens har befintlig grundplatta i badrummet. Så illa är det.. :(
Det blir ju nytt underlag i botten, 20cm cellplast och en platta inkl armering o golvvärme ovanpå detta.

Med golvbrunn som i länken går ju röret rätt ut i cellplasten.. och det känns som ett problem. Om jag inte väljer att göra en jättetjock eps-platta.

Men här hittade jag något intressant som kan passa; http://www.maniarmatur.se/?artnr=7113927

(Det är möjligt att jag uttrycker mig lite otydligt ikväll, då jag känner mig ganska så trött efter veckans jobb.. )
 
Rören fixerar man ochså fast i cellplasten innan gjutning, vet inte exakt hur, men det borde rörmokaren eller google veta. Röret hamnar ju alltså under cellplasten och då ska det inte vara några problem.

Du får nog köra med en tjock platta, om du inte vill gräva neråt och börja om.
 
R
Ok, så man typ karvar ut för rören så de passar in i cellplasten?
 
Precis, eller det är det enda logiska, kanske någon vvs kunnig på forumet vet helt säkert.
 
R
Jag vet inte om jag postade detta i rätt forum, och det kom jag på nu :)
En lösning kan vara att lägga den så nära väggen som möjligt, för att åstadkomma så lite påverkan på cellplasten som möjligt.
 
Inget av detta påverkar ju cellplasten på ett negativt sätt, och golvbrunnen får du inte enligt branschreglerna ha för nära väggen. Det skulle dessutom se lite tokigt ut.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.