Hej

Ska titta på ett hus som varit bebott av en storrökare. Nu är huset från 70-talet och inget är gjort invändigt sedan det va nytt så allt måste renoveras. Det enda som blir kvar blir parkett i vardagsrum. Frågan är hur man gör med väggar, tak och lister, vore bra att slippa byta innertak. Alla tapeter ska bytas, måste man måla väggarna med nått mot röklukt innan man tapetserar om ? Innerdörrar är väl bara att byta, kanske dörrfoder och lister lika så.

Nästan så man skulle göra som MrBean maskera alla fönster och spränga en färgburk i varje rum....
 
Vi som fastighetsbolag brukar grundmåla ALLT med oljebaserad snickerigrundfärg, tex JOTUNS häftgrund.
Om du ändå ska byta dörrar så kan du lika gärna byta ut alla socklar, karmar och foder. Absolut enklast och kanske till och med biligare än att måla om dessa.

Det finns även speciella spärrfärger för inrökta bostäder.
 
ok, så MrBean metoden kanske inte är så dum. Fast man avänder spruta i stället för dynamit. Om man river ner alla tapeter och river ut alla golv (plastmattor och heltäckningsmattor) och sedan maskerar fönster och parkett så är det ju bara att gå lös med stora färgsprutan sen på väggar och tak. Borde väll gå att sprutmåla även dörrfoder.
 
Nja är tveksam till sprutmålning. Tar tid innan man lär sig och få det snyggt. Du skulle kunna grundmåla allt själv för hand och sedan ta in målare som färdigmålar?
 
Kan detta bli bra...

1. Riva ut alla golvmattor, tapeter, dörrar, garderober, lister, köksinredning och badrum. Allt detta är 70-tal så det är inget att spara på.
2. Ozonbehandlig i huset..
3. Tvätt av parkett, fönsterkarmar och trappa till övervåning.
3. Maskera parkett, trappa och fönster. In med firma som sprutar färg på tak väggar och dörrkarmar.

Nån som vet vad ozonbehandlig kostar och vilka som utför detta i Örebro/Värmlans Län ?
 
Det ska nog mycket till innan ozonbehandling behövs! Det finns nog och ozonmaskiner att hyra och ställa in i huset tror jag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.