Har fått en offert på omläggning av taket.
150 tkr vill han ha inkl moms med ROT blir det ju 75 tkr som verkar överkomligt. Det är högt (2½ plan) och hyftsat brant. Vi tänker behålla merparten av teglet och bara byta ut det som är trasigt.

Material som ingår: 22 mm råspont,22X50 mm strö- och tegelläkt,trekantläkt ,T-tak YAP Super underlagspapp, nockbräda,vindskivebräder,takfotbräder,all spik och skruv.

Övrigt ingår:Byggnadsställning,saxlift för tegeltransporter,transporter för all material och skräp.

Är det ett vettigt pris tror ni?
 
Kom ihåg att det bara är arbetskostnaden som du får göra ROT-avdrag för. Offerten måste specas med arbetskostnad och materialkostnad var för sig för att du ska kunna se vad det i slutänden kommer att kosta dig efter avdrag.

För att kunna göra en rimlighetsbedömning av priset är det bra om du uppger takyta.
 
OK, ska kolla takarealen.

Materialpris 25 000,-
Arbete 95 000,-

enligt offert (ex moms)
 
Då får du alltså bara göra avdrag med 59375:- och summan du ska betala landar på 90625:-
 
Nu fick takstorleken han räknat på 113 + 10 för förstugan (men den är ju å andra sidan så liten att jag kan göra't själv om det skulle behövas).
 
någon mer kommentar?
 
Med tanke på att du skriver att det är högt och brant så låter det väl som ett rätt rimligt pris. Vet inte riktigt vad som ska utföras och eftersom ni vill behålla merparten av teglet (Vilket oftast är helt onödigt då det kostar mer att ta hand om det gamla än att köpa nytt.) Men ska du byta råsponten på hela taket ?
 
Viss läkt är fuktskadat, men själva spåntaket under teglet är helt kört. Man kan knippsa av spånen på mitten utan verktyg ... Stomme och takstolar är helt OK och behöver inte åtgärdas. Det är väldigt bra ventilation däruppe, så enligt takläggaren är det egentligen ingen panik den fukt som kommer in torkar rätt fort.
 
Du ska alltså lägga på råspont på hela taket och ta bort det gamla spån taket? Isf tycker ja priset låter rimligt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.