Hybris skrev:
Om jag är nöjd som konsument avgör jag ju själv och ingen annan.
Helt riktigt, men det är inte bara du som avgör om jobbet är riktigt gjort och utifall det behöver göras om.
 
Om det är sådant transportskydd som du säger kan knappast läggaren hållas ansvarig för att inte ha sett reporna innan golvet lades, är det någon som gjort fel så är det tillverkaren. Om plattorna i affären är 100% utan repor så kan man väl själv också kräva det, finns det mikrorepor även på utställningsexemplaren är det nog svårt att komma någonstans. Om det inte står en skylt med "Garanterat 100% repfria".

Om det inte skulle gå att få till någon fungerande slipning på plats kanske det går att få på något transparent medel (som till parkettgolv) och polera ner det i reporna? (testas förstås först på annan plats...)
 
Hybris skrev:
BTW. Hade varit trevlig med ett forum där man kunde se vart folk jobbar och med vad.
Syftar du på mig så jobbar jag som ingenjör med konstruktion av militära produkter i Stockholmsområdet . Garanterat långt ifrån Byggnadsmaterial.

tommypeters skrev:
Om plattorna i affären är 100% utan repor så kan man väl själv också kräva det, finns det mikrorepor även på utställningsexemplaren är det nog svårt att komma någonstans.
Rimligtvis så ska väl plattorna i så fall läggas på Hybris golv vid jämförelse.
 
Redigerat:
Kan vi inte få se bilder på eländet?
 
OjOj. Får nog gå över golvet med en sån där helikopterslip eller vad det heter men det kanske inte funkar på plattor.
 
Inte helikopterslip kanske - då lär du repa golvet rejält ! :)

Däremot känns det som att detta är tillverkarens "fel"! - dvs metoden för slipning av plattorna har givit sådana slipspår.

Det borde väl dock gå att slipa/polera upp plattorna på plats ?

/K
 
Jag har utomlands sett hur man polerar stengolv med vad som i princip är något som liknar en golvslip, men med ett verktyg som liknar en sån där manick som man vaxar bilen med, det vill säga något slags tygpuff. Denna används tillsammans med något slags fin slippasta och vatten.

Jag vet inte om det finns här, men det låter som en lösning.
 
Hejsan,

Det verkar som tillverkaren kommer hävda "reporna skall synas i alla ljus". I dagsljus ser plattorna ok ut så länge jag inte har spotlights på. MEd spotlights ser de ut som på bilderna/videon på dagtid. På kvällen i spotlightljus är det ännu värre. Hela köket är väldigt fint annars men detta förstör alltihopa!

Skall se vad VD från tillverkaren säger nästa vecka. Vill försöka lösa detta smidigt utan för mycket ståhej. Säger han kommentaren om alla ljus och att plattorna skall ha mikrorepor för att deras slipning är sådan så kommer jag givetvis direkt gå ut med en bred varning då jag inte vill att någon annan med spotlights skall köpa granitkeramik från dem liksom undvika denna plattserie som pesten. Sedan tar jag dit en besiktningsman. Viktigt med helt oberoende utan kopplingar till golvläggarbranchen så jag undviker jäv.

För mig är det helt obegripligt att blanka granitkermik plattor inte är ordentligt testade i spotlightljus. Och transportskyddet är ett skämt på dessa plattor. Vilket gör att läggaren inte hade en chans att bedöma plattorna under detta. Komiskt när tillverkarens besiktningsman var här och inte själv fick bort transportskyddet enkelt med sitt "medel"... Om jag var golvläggare skulle jag undvika dessa plattor det är en sak som är säkert!

Jag misstänker slipningen i fabrik som orsaken till mikroreporna. De har inte använt tillräckligt bra/fina grejer.

Skrämmande hur vissa tillverkare och leverantörer hanterar problem. Jobbar själv med kunder hela dagarna och det är ju enormt viktigt hur man hanterar reklamationer. 1 missnöjd kund = 10 tappade affärer. :)

Tack alla för stöd! Jag vet vad jag skall göra och i vilken ordning-

Om det är andra som haft liknande problem med mikrorepor/repor är jag klart intresserade att höra hur det gick etc.

Tack!
 
Man tycker ju att du borde kunna få en efterslipning av dom iaf !
Det verkar ju inte direkt som om du köpt billigaste billgast ?!

/K
 
Hybris skrev:
Sedan tar jag dit en besiktningsman. Viktigt med helt oberoende utan kopplingar till golvläggarbranchen så jag undviker jäv.
Om han är helt oberoende, hur skall han kunna avgöra att arbetet är utfört på ett sätt som "normalt förväntas av en seriös fackman"?
 
Vilka får göra besiktningar? En vanlig besiktningsman? Eller måste det vara specialitet på golv? Känner till en som brukar besiktiga olika försäkringsärenden och är väldigt duktigt men vet inte om han är specialist på golv.
 
Det är som sagt tydligt att felet ligger i plattan inte i läggningen eller hanteringen under läggning.

Plattorna jag har i reserv har samma repor. Gjorde rent en för hand och det är samma repor. Dvs reporna har inte kommit under läggningen.

Felet ligger alltså hos tillverkaren. Det är typ det en besiktningsman kan se. Sedan är frågan vad som kan anses ok gällande repor. Själv är jag extremt missnöjd med reporna och kan inte se att det skulle vara ok på något sätt.
 
Eftersom det var en tjänst plattläggning som dun köpte, så är det konsumenttjänslagen som är tillämplig.

Vem som helst får väl besiktiga, men för att det skall ha någon relevans får det vara någon som har viss tyngd i ARN. Kommer det up där, kanske golvläggarna tar dit en egen besiktningsman som säger att allt är finemang.
 
Hybris skrev:
Felet ligger alltså hos tillverkaren. Det är typ det en besiktningsman kan se. Sedan är frågan vad som kan anses ok gällande repor. Själv är jag extremt missnöjd med reporna och kan inte se att det skulle vara ok på något sätt.
Det håller jag med om. Samt vem du har köpt plattorna av. Läggaren eller tillverkaren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.