Vi förhandlar just nu med säljaren angående utförande av badrum. Älvsbyhus har som standard våtrumstapet och matta vill man ha kakel och klinker är det tillval på 70K. Men vi vill ha kakel på vägg och matta på golv eftersom jag tycker att golvfogarna brukar bli snuskiga efter att tag. Detta utför inte ÄBH kontrakterade hantverkare utan då måste det in någon annan för att lägga matta. Jag undrar nu om någon annan har gjort detta och vad som kan vara rimligt i slutsumma? :)
 
PRECIS så vill vi också ha det, men upplever att man blir lite uttittad... men snygg matta på golvet är mkt mer lättstädat och hygieniskt tycker jag. Gick in och läste på GVKs hemsida där det fortfarande står att man OM man har rätt produkter får lov att sätta kakel ovanpå våtrumsmatta - kan det verkligen stämma?
 
Jag har hör men kommer inte ihåg vart ifrån att det är ok MEN då måste det tydligen vara våtrumstapet av modell nyare eftersom den gamla varianten kan reagera med kakelfixet. Vad vi är ute efter är att ÄBH tar in en hantverkare som lägger matta och fuktspärrar vägg samt kaklar. Jag kan inte fatta att det skulle vara så krångligt med tanke på att de kan ta in en som kaklar och sätter klinker. Det handlar ju mest om att hitta en firma som kan både och menar jag!:cool:
 
Det kan ju vara så att våtrumsmattor inte är så vanliga idag och det gjort att mattläggare är ett specialiserat yrke och den specialkompetensen med mattsvetsning mm har inte ÄHs plattsättare.
 
på GVK s hemsida finns dom mattläggare som har den speciella certifieringen, sök där!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.