Hej,

Jag har en massa runda mikrorepor på granitkeramikplattorna. Finns det något sätt att bli av med dessa?

Det syns tydligt när man tex har spotlights på då ljuset bryts i mikroreporna som gör att plattorna ser "gråa" eller "smutsiga" ut. Mikroreporna tror jag har kommit ifrån när leverantören lade på transportskyddet. Har ett par plattor som inte är lagda och det tjocka transportskyddet har rondellmärken på sig.

Alla tips mycket varmt välkomna!
 
Ingen som har några tips? Vad är acceptabelt gällande mikrorepor på granitkeramik? När det är kväll och spotlights ligger på flammar golven mycket i reporna som är i runda cirklar. Mycket störande!
 
H
Vad säger leverantören på kermiken?
Skulle höra där först, kanske en reklammation?
 
Leverantören pratar om att reporna skall synas i alla ljus från alla vinklar. Syns otroligt bra i spotlights ljus, syns i dagsljus också men inte lika störande då. De försöker mest undvika att behöva göra något då det skulle vara ett stort jobb att bryta upp och göra om allt.
 
Att tillverkaren skulle ha en metod för att applicera transportskydd som förstör plattan låter ju orimligt. Bild?

Jag hade försökt fota reporna och mailat tillverkaren.
 
Här kommer en bild. Skall posta en video på youtube och länka.

Mycket tacksam för kommentarer.
 
  • IMG_0027.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
http://www.youtube.com/watch?v=mI_kKyIMr-I

Så här ser det ut på morgonen i ljuset av spotlights. Golvet är för övrigt rengjort med "brutalo" och förseglat med FILA MP90 eller vad medlet heter.

Kommentar?

Alla plattor har dessa repor. ca 40m2
 
Hejsan,

Golvet såg likadant ut gällande reporna innan "brutalo" och FILA. Då var plattorna iofs skitiga och feta.

Den polerades med rondell och polerduk enligt instruktionen efter MP90.

Ja det ser ut som en bil som körts i dåliga tvättar i några år. Den typen av repor på alla plattorna.

De ser hemska ut i spotlightljus. Man kan ju inte gå omkring i mörker på kvällarna.

Vad är det som gäller med denna typ av problem? Det jobbiga är att plattläggaren skyller på plattföretaget pratar luddigt om att reporna skall synas i alla ljus bla bla. Jag som kund hamnar mitt mellan dem i denna diskussion och vet inte riktigt vad jag skall göra.

Det enda jag vill är att få bort reporna eller tona ned dem så mycket att de inte stör i spotlightljus.

Sitter inne med slutbetalning mot hantverkaren vilket iofs är positivt men tjafset fortsätter och jag som kund blir riktigt trött på deras peka på varandra diskussion. Hur eskalerar man detta och vart?

Alla tips på hur reporna kan fås "bort" / tonas ned mottages tacksamt.

Någon fördel att ta bort förseglingen gällande reporna? Enligt kakelföretaget skulle det bli bättre men du ser ju hur de ser ut på videon. Ingen skillnad.
 
gällande polerduk så var det en vit duk. Såg när han gjorde det men vet inga mer detaljer om duken.
 
Hybris skrev:
Golvet såg likadant ut gällande reporna innan "brutalo" och FILA. Då var plattorna iofs skitiga och feta.
Jag hade provat att tvätta bort lite av Fila'n för att se skillnaden när plattorna är rena. Det nämndes väl någon produkt för borttagning i PDF'en jag länkade till?

Den polerades med rondell
Rondell? Polermaskiner håller lägre varvtal och utvecklar inte lika mycket värme, men jag vet inte om det är avgörande i det här fallet.

Vad är det som gäller med denna typ av problem?
Hur ser plattorna ut i utställningen hos kakelleverantören?
Har hantverkaren sålt plattorna till er så är han er motpart som ni reklamerar till. Hur leverantören agerar är helt ointressant.
Skicka som sagt ett mail till tillverkaren av plattorna och fråga. Det blir svårt att argumentera emot om dom hävdar att golvet har behandlats fel.
 
Hejsan,

Hela den process som är genomförd är gjord enligt tillverkarens rekommendation. Brutalo och FILA.

Tillverkaren har varit här och sett golvet och efter det rekommenderat processen före rengöring och försegling. Bilden liksom video är efter den processen. Jag kan tycka att FILA förseglingen inte gjorde något positivt för reporna snarare tvärtom. Men som sagt allt gjort enligt tillverkarens rekommendation.

Skall ta bort FILA med Fila remove på Torsdag för att se hur det ser ut då. Skall även göra rent en av plattorna som jag fick över för att se hur de ser ut. Om reporna syns tydligt på samma sätt när Fila förseglingen är bort och plattan ren vad gör man då? Jag är ganska säker på att reporna syns mycket även då. (gjorde rent en platta med Brutalo innan processen ovan och reporna är det samma)

Min känsla är att reporna kommer från slipningen i fabrik. Antar att en rondell inte kan skapa dessa repor på Siligranit? Eller kan plattläggaren skada en sådan platta vid rengöring?

I utställningen liksom de låneplattor jag hade hemma hade givetvis inga mikrorepor.

Stort tack för kommentarerna!
 
Vad är det som gäller för golv och repor? Vad är acceptabelt?

I det här fallet är det ju repor som på en bil som körts i en taskig biltvätt. Ingen skulle acceptera en ny bil med den typen av repor. Här är det ett golv man ser varje dag och som flammar som Ni ser på videon i spotlightsljus.

Jag har en sista rengöring och försegling som skall göras i slutet på veckan. Löser inte det problemet måste jag reklamera detta. Några tips på processen? Sitter som sagt mellan leverantören av plattorna som har noll koll. Hantverkaren som tycker felet är plattorna. Sedan har jag rådgjort med tillverkaren och det är rengjort och förseglat enligt deras anvisningar utan positivt resultat. Kanske skall lägga en blänkare under juridik?
 
Oavsett varför plattan har blivit repig så skiljer den sig från den provplatta som ni har baserat ert köp på. Därmed är den felaktig och får reklameras.
Ni ska reklamera varan hos den som har sålt den till er. Har plattsättaren köpt ut den, lagt på sina procent och sedan fakturerat er så är det också han som är skyldig att avhjälpa felet. Hävdar han att det är tillverkningsfel så får han i sin tur sätta press på leverantören, men det har ingenting med er att göra.

Konsumentköplagen säger att en vara är felaktig om den bl.a. "inte stämmer överens med den beskrivning som säljaren har lämnat och har de egenskaper som säljaren hänvisat till genom att visa upp ett prov eller modell".

Kontakta din konsumentvägledare så får du hjälp med hur du går vidare med din reklamation;
http://www.konsumentverket.se/Personlig-Radgivning/?WT.ac=Personlig+rådgivning/kvl
 
Kan reporna komma av en dålig fogsvamp med ev, fasttorkade fogrester?
Hur stort är golvet? Såg du när det fogades? Ifall dom körde med maskin, typ skurmaskin för att få ut fogen?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.