Drar nätverk i flexslang och behöver tips om hur man bäst fäster denna. Jag har golvet uppe och drar den i bjälklaget direkt mot grunden som är en betongplatta på mark (flexslangen måste ligga mot plattan pga andra omständigheter).

Hur fäster man nu denna lämpligast? Spikplugg är ju ett alternativ men det blir en jäkla massa borrande... Smältlim använder man ju när man limmar värmekabel men det är ju bara innan ingjutningen och sitter väl sådär... Något super-duper-sättlim typ PL600 kanske funkar, frågan är hur bra?

Någon som har erfarenheter / tips?
 
Borra och klammer med spik plugg är bäst om du vill att det ska sitta kvar. Går det inte att lägga rör? Lite mindre borrande
 
Använd Vp rör, spikplugg och Tc 14-20 behöver ju inte sitta som berget bara att se till att röret inte flyttar sig. Skall du böja eller svänga så använd böjfjäder eller muffar och flexslag i böjen med se då till att sätta fast böjen.
 
Är så jäkla mycket mer jobb att dra VP bara... Jämfört med färdigdragen flexslang.. Visst, man sitter i skiten när man ska byta men har man redan en kabel i slangen så brukar det ju gå hyffsat...

Kanske får bli spikplugg likt förbaskat...
 
Lägg ut alla slangar du tänkt behöver. Sen är det bara borra på. Limma tar ju minst lika lång tid. Ligger flera rör i bredd så kan du köra hålband. Antingen ovanför dem eller platt på betongen och buntbanda fast slangarna. Ligger två i bredd så finns det klammer för två rör. PCN klammer. Finns ju för en också naturligtvis. Bara slagborr och hammare som behövs.
e1500871.jpge1500870.jpg
 
tomtebloss skrev:
PCN klammer. Finns ju för en också naturligtvis. Bara slagborr och hammare som behövs.
[bild][bild]
De där kan man inte göra annat än att älska. :p

//Patrik
 
PCN klammer is the shit! Visserligen måste man ju borra men när klammern är allinone så kan man nog leva med det!

Tack, tack!
 
qrz skrev:
Visserligen måste man ju borra

Tack, tack!
Borra måste man ju göra i vilket fall som helst. Fast man slipper plugga och bära runt på skruvdragare och använda skruvklammer.

//Patrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.