Hej,
jag planerar att byta ut mina gamla garderobsdörrar i hallen och skaffa någon slags skjutdörrsgarderobsdörr istället. Då tyvärr de färdiga lösningarna är lite för dyra för mig (4000+) så funderar jag på att bygga egna.

Någon som har erfarenhet av detta? Materialval (jag skulle gärna vilja ha frostat glas, men det är kanske svårt att lösa själv, lättar med mdf), skenor osv? Garderoberna i fråga är 180 långa och 250 höga.

Tacksam för svar!

Mvh,
Martin
 
Jag tror att frostat glas är att glömma, skall det vara härdat eller säkerhetsglas så sticker kvadratmeterpriset direkt, och vanligt frostat fönsterglas är nog ingen bra idé i en garderobsdörr. Ett pris en kollega nämnde på säkerhetsglas var cirka 1500 kr/m2 (jag minns inte hur tjockt).

Jag vet att folk har diskuterat det här med att bygga egna skjutdörssgarderober här på forumet tidigare (kommer inte på riktigt bra sökord just nu), och en gör-det-själv-tillverkare dyker upp hela tiden, men jag kan så klart inte komma på vad de heter. Eller jo, Garderobspecialisten var det nog (länk i inlägget ovan).

Testa att söka i äldre inlägg med sökord som Garderobspecialisten, skjutdörr , MDF (någon byggde nog dörren av MDF-skiva som de målade eller tapetserade), det kan finnas något intressant (jag kommer dock inte ihåg att någon berättat att de gjort det själva med glas).

Lycka till! Själv har jag gett upp idén om att bygga själv och funderar starkt på Bauhaus eget märke (http://www.inbau.se) som är billigare än Elfa och gänget, men en vacker slant blir det i alla fall...Eller vänta ett tag, i ditt fall skulle Bauhaus serie 2000 (inkl skenor) med exempelvis 2 dörrar hamna på 2*1399 kr (=2798 kr) i prisklass 1 (melamin) och i prisklass 3 (frostat glas) 2*1999 kr (=3998 kr). Utan inredning, men under 4000 kr. Jag vet inget om kvalitet osv, men det kan vara värt att kolla upp.

/ama
 
Om du skall ha frostat glas och inte vill betala för härdat, så går det att använda vanligt 3mm glas och lägga en frostad dekorfolie på insidan av glaset. Kan enklast köpas hos en reklamateljé. Har du inte bollspelare i hallen, så håller det bra och skulle olyckan vara framme så sitter glaset kvar i folien.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.