Min jetpump fungerar inte ordentligt, den startar bara ibland ofta får man återställa säkringen efter att den slått ifrån, anledningen är att när tryckströmbrytaren slår igång (2 bar) så brummar pumpen och man får hjälpa igång den med en mejsel på axeln i fläkthjulet vad är felet, den pumpar upp trycket lätt när väl pumpen arbetar.
Vad är felet?
Köpte en ny pump som gjorde lika dant tror dock att den var defekt har lämnat tillbaka den, återmonterade den gamla som fungerade kanon bra i ett dygn sen började den att krångla igen:(
Hade varit kanon om någon har en idé på vad det kan vara :)
 
Dålig kvalitet på motorn / för liten motor.
Långa elledningar kan också vara problemet så motorn får för låg spänning.

Pumpen måste starta mot ett högt mottryck, så sänk tillslagstrycket så kanske den orkar.

Protte
 
På 2 pumpar efter varandra?

Tror mera på konstruktionsfel än produktfel.

protte
 
Tack för tipsen, mätte spänningen mellan faserna (3fas) resulat: 400v, 320v, 292v (skall väl alltid vara 400v mellan 2 faser)
känns som om det är nåt elfel,dessutom upptäkte jag ett konstigt fenomen, lampan i källaren och lampan i pannrummet, har en längre tid bara funkat när den själv vill, så fort vattenpumpen "pinnar" på så lyser lamporna ????:confused::confused:

någon idé vad det kan vara:confused:
 
Glapp i nån plint/anslutning, brytare, huvudsäkring. kolla först huvudsäkringarna om dom är hela ta dit en elektriker för att felsöka.
 
Verkar som om du inte får fram alla faserna på rätt sätt utan en fas matas baklänges från nåt annat, men eftersom lamporna också krånglar verkar det som om felet ligger "högre upp i systemet", så huvudsäkringar först, sedan plintar/anslutningar på "vägen ned".

Har du andra 3-fasförbrukare/handske kolla även dessa, är spänningarna där ok kanske motorskyddet till pumpen är trasigt...

Den fas som är gemensam för de lägre spänningarna är den som troligtvis krånglar.
 
Tack för tipsen, skall kolla det:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.