Hej på er!

Ska få en luft/luft installerad inom kort och dom ringde idag från E-luxservice (installatörerna) och "saltade" offerten lite med anledning av att vi har betongväggar i huset.. Dom skulle ta 800-1000:- extra eftersom citat:

-göra hål i betongväggar sliter så mycket på verktygen och det är mödosamt!!

Är det verkligen en skälig debitering? Är ju tvungen att acceptera i vilket fall som helst eftersom alternativen lyser med sin frånvaro men det känns ändå som sura pengar för ett #€% hål...:mad:
 
Det är inget överpris för ett hål i betong, dom måste troligen hyra en maskin och borra med en diamant borr (kärnborr), till hyran för maskinen brukar komma en kostnad för slitaget på borren. Man mäter hur mycket som slitets och får betala för det.
 
Ja hyr man in en professionell håltagare så är det minst en tusenlapp för ett sådant hål. När jag installerade luft/luft ett tag så tog vi 1700kr för betongväggar, då anlitade vi en håltagare.
Tänk också på att de troligtvis vill ta hålet inifrån och att maskinen behöver vatten till kylning av borret, så lite kladdigt på golvet är i det närmaste oundvikligt.
 
Hyrde en "vanlig" Hilti modell större med ett 50mm borr. Kostade väl 500 i hyra och dammade något överjävligt men roligt var det. 800-1000kr låter helt rimligt tycker jag....
 
Där ser man, då är det alltså inom normerna med andra ord! Det blir till att lätta på lädret ytterligare lite till alltså!

Tack för snabbt svar!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.