Hejsan
Vi ska skriva papper på ett en-plans hus från 62 idag och behöver göra en besiktning snabbt. Någon som vet en bra besiktningsman i Helsingborg eller Åstorpsområdet? anticimex är ju de som kommer först på sökningar men är de bäst?:confused:
Tacksam för snabba svar :)
Jeanette och Alexander
 
Jag är nöjd med Eminenta (http://www.eminenta.se/privatabostader.html) som har kontor i Helsingborg. Se till att ha en klausul i köpekontraktet som låter er backa ur oavsett skäl efter besiktningen är gjord. Glöm inte bort radon kontroll vilket inte ingår normalt och villkora även där i kontraktet så att det finns tid för att göra mätning och att det ska hamna under 200 bq.

Stressa inte er igenom en av era livs största affärer.
 
F
Friberg som är omnämnd i "besiktningsman i Halland/göteborgsområdet" tråden besiktigade vårat nybygge i Göteborg och han är nogrann och har humana priser. Han är verksam i södra Halland och när han besiktigade hos oss i Juli i år så skulle han påbörja större jobb i Helsingborg så han kanske kan vara lämplig?

Friberg: 0702-151490
 
Gustavk
vad kostade er besiktning? Gör besikrtningsmannen radon kontrollen eller det är ngn annan? Tack
 
En besiktning kostar ca 8000-9000kr. Besiktningsmännen är relativt hårt bokade så räkna med att ställa dig i kö för en tid i närtid.

Radonmätning kan göras på olika sätt. Det vanligaste och billigaste är att placera ut en liten dosa på varje boendeplan. Där får den sedan vara i allt från 10 dagar till 3 månader beroende på vilken variant man väljer. Ju längre tid desto högre säkerhet. Det finns även snabbvariant med en mätmaskin som ska stå ett par dygn och kostar ett par tusen att hyra.
Finns fyra bolag i Sverige som man kan köpa mätdosor från och som sedan tar fram mätresultat. Se t.ex. http://www.gammadataradon.se/default.aspx?PID=60.
 
Välj inte OBM bara. Vi har haft stora problem i vårt hus som besiktningsmannen från OBM inte upptäckte. Vi har även vänner som haft problem med dem.
 
F
Jeanette och Alexander skrev:
tack för svaret får ringa honom på måndag. fsn vad låg han på för pris?

Kommer inte ihåg om det var 4000:- eller 5000:- vi betalade. Då ingick resa till Göteborg. Detta var en slutbesiktning av ett nybygge. Enplanshus på ca 150m2
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.