Bor i en etta och har ett väldigt litet badrum där jag och sambon skulle vilja ha nytt golv. Vad kan det kosta?

Golvytan är under 1 kvm. Badrumsgolvet är i kakel/klinkers och är "hemmapulat" av den tidigare ägaren, misstänker att det är dåligt gjort också. Lägenheten är från 30-40-talet och brunnen är en gammal äcklig fykantig cementbrun.

Vad kan det då kosta och hur lång tid kan det ta att be en hanverkare riva det gamla och sedan in med nytt klinkers och brunn?

Förstår att det kan vara svårt med ett prisförslag men är det fråga om ca 5000, 10000 eller 20000 kr, jag kan inget om detta?

Tack på förhand!
 
5000-10000 kr, dock så borde du renovera hela utrymmet på samma gång.
 
Gör det riktigt och renovera hela (lilla) badrumet. Du behöver ju nödvändigtvis inte kakla väggarna!
 
Vi hade tänkt renovera resten också men det kräver ingen hantverkare, måla väggar, nytt skåp etc. Det går kakel halva väggen upp men det är det inget fel på om vi bortser från att det behöver ny fogfärg. Toalett, handfat och rör ser bra ut. Antagligen bytt på 90-talet någon gång. Badkaret är ingjutet så det går inte att göra så mycket åt det men det ser okej ut ändå.

Det är lite skumt för jag tror att golvet är renoverat senast men det är det som verkar lite tveksamt gjort. Det är ju som sagt ett hemmafix.
 
Du kommer aldrig att få tag på en seriös hantverkare som går med på att bara göra om golvet utan att göra om dom kaklade väggarna och byta golvbrunnen.
 
Håller med ovanstående, tror att du kan få till en helrenovering för en kostnad om 20000:- då badrummet är ytterst litet. Fundera om ni ändå inte kan göra om hela badrummet.
 
Om det är 6 kvm kakel på väggarna hur mycket kan det då bli totalt med golvbrunn och golv inräknat? 20000 kr?
 
Titta, svaret kom innan frågan :-D
 
optimum
Hanteverkare är så inlåsta med alla regler för hur badrum (=våtrum) ska göras för att inte bli hängda av försäkringsbolag.

Därför blir det riktigt jobbigt.

Om du har rör (förutom avloppsrör) som komer upp ur golvet så måste de göras om. Gilvbrunnar före 1990 ska bytas och väggarna vara i nivå så de klarar dagens krav på fukttålighet. Sedan ska man lägga fuktspärr och tätskickt eller special matta på väggar och golv före kalkling och skkall göras i ett och samma material samt allt annat skall passa för detta våtrumssystem.

Med att bila och bygga om allt så slutar det säkert inte under 100.000 kr. Och följer du andra trådar så är hantverkare grymt fientliga till ROT avdrag och nämner du sådant så kommer de försvinna lika snabbt som löningen tar slut varje månad.

Negativ, ja lite, alllt slarv från Timellare, klantarslen och vissa ruttna hantverkare har gjort att inget är enkelt längre.

Gör du inte allt enligt alla regler så blir det jobbigt om det blir problem eller då du ska sälja lägenheten.

/Roland
 
Men inte kostar det 100.000 för detta badrum. Golvytan var ju på 1m2.
Sådana badrum beställer vi för ungefär 20000kr plus moms, inklusive allt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.