HEJSAN!

Nu är det dags att välja radiatorer till vårt gamla hus från 1850någonting. Jag letar efter något diskret då huset inte haft radiatorer förut. Guld hade ju varit att hitta något i stil med de el-radiatorer som finns i gjutgranit, men de finns ju bara i elradiatorvariant, vi kommer att köra vattenburet.
http://www.smarthem.se/8402/p/elrad...-milo-h-bg-1000w-230v-langd-1500mm-hojd-400mm

Fönstrena sitter så pass lågt att det inte går att använda den gamla varianten av radiatorer.

Någon som har tips på diskreta radiatorer för ett vattenburet system? Eller som har gjort någon snygg lösning för att täcka elementen utan att förlora effekt?
 
Golvvärme är väl det som blir mest diskret, men man kanske vill behålla golven som dom är
och då blir det ju så mycket merarbete. Ett annat alternativ är ju att inte dölja eller försöka
få in något som ser malplacerat ut kan ju vara att välja något som är mer tidstypiskt som
detta http://www.lenhovdaradiatorfabrik.se/se/display_sub.asp?apid=22
 
Tack för att du påminde mig om Lenhovda. Jag har tittat på dem tidigare men övergett dem för att hitta mer diskreta, likt dem jag nämt ovan.
Kanske att det får bli något från Lenhovda iaf. De mått de har borde fungera hos oss.
Kanske att man skulle våga sig på en av de mörka varianterna. Är förresten någon som vet om de vita är antikvita eller kritvita?
 
Det finns ju den här varianten med "osynliga" element. http://www.sanova.se/kickspace.asp
Att bygga in i socklar eller andra utrymmen, går att ansluta till vattenburet eller el.
 
Jag håller med -MH-. Den sorts element som var "första" som troligen suttit i huset är den som förmodligen smälter in bäst.
 
Eller prova dessa http://www.ukcastironradiators.com/

Finns från 33cm höga.

VI beställde från dem och är mycket nöjda, förutom ganska lång leveranstid, som de dock höll.

/ Fredrik
 
Redigerat:
Ett hett tips...(hehe) är att kolla verkninggraden på elementen. Vi valde bort retroelementen pga av det, dom skulle bli alltför stora och våra fönster sitter ganska lågt.... vi kommer att måla våra vattenradiatorer för en diskretare look.
 
Verkningsgraden på Lenhovdas sektionsradiatorer är högre än för panelradiatorer, ser det ut som. Allt beror förstås på hur djup radiator man använder sig a, men i ung. samma storlek.

Vilka radiatorer jämförde ni?
 
Återkommer, det är makens domäner. Jag vet att han räknade både effekt och kostnad och lenhovda är inte billiga, med anslutningar låg vi nog på mellan 4.500-6000 per radiator så vi tog en annan typ, målar in dom och lägger mellanskillnaden på kakelugnarna....
 
gafsan skrev:
Ett hett tips...(hehe) är att kolla verkninggraden på elementen. Vi valde bort retroelementen pga av det...
Verkningsgraden hos ett element är alltid 100%. Värmeavgivningen kan däremot variera, och det i kombination med att varmvattnet cirkulerar, ofta genom områden man inte vill värma upp (krypgrunder, källare, vindar, ytterväggar) leder i regel till lägre SYSTEMverkningsgrad än 100%, men även värmeavgivningen hos sektionsradiatorer brukar vara mycket konkurrenskraftig.

/ Fredrik
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.