Vi står inför att bygga ett Classic 159 gamla Ugglan om jag fattat det rätt. Nu undrar jag ni som bor i lbhus är det några tillval som ni tycker vi ska göra?Väldigt svårt när man inte bott in sig och veta vad som är viktigt. Och har ni lyckats få ner priset något? Hur mycket ska man behöva vara involverad i själva byggandet sen?
Ny på sidan så jag vet inte om detta hamnar rätt:surprised:
 
Hej Jeanette & Alexander,

Tillvalen handlar ju mycket om tycke och smak.
Vi valde till kombifasad, fönster i kök och klädvård, spotlights i hall, entré, badrum samt klädvård, uppdaterad badrumsinredning, braskamin, larm, 14 mm skeppsgolv, centraldamsugare, klinker i hall, kök och entré, microvågsugn, större multimediacentral, trappa med rostfria räckesståndare, vattenburen golvvärme på ovanvåningen, balkong, sadeltak istället för pulpettak(pga bygghöjden) samt dubbelgarage. Inga av dessa tillvalen är egentigen nödvändiga då jag tycker huset har en bra grundstandard men vi ville sätta vår personliga prägel på huset. Mitt råd är dock att specificera så mycket som möjligt av tillvalen innan ni skriver på kontraktet. Då finns det även chans att förhandla om priset. Markarbetet kan bli en kostsam affär, kan vara värt att göra en geoteknisk undersökning för att få ett fast pris på markarbetet.

Väljer ni nyckelfärdigt hus behöver ni inte involvera Er särskilt mycket under byggets gång. Fördelen med LB hus är att de bygger med totalentreprenad och har kontakt och ansvar för eventuella underentreprenörer.

Vi bygger Ugglan Nivå som numera heter Classic 154.
Titta gärna in på vår blog, huset skall vara klart v.50.

www.ccjohansson.blogspot.com

Mvh

Christian
 
Hej!
Vi har ett Ugglan Classic 121, flyttade in i somras och tyckte att grundstandard var helt ok, men gjorde några tillval ändå.

Vi valde till fullhöjd i köket och inbyggnad av ugn och micro. Satte extra avlopp och vatten i badrummet, till både dusch och badkar. (Svårt att fixa såna saker i efterhand med gjuten platta.) När de ändå gjöt grunden så valde vi till att gjuta uteplatsen också. Så nu har vi en isolerad platta att glasa i när och om vi vill.

Ryggåstaket i vardagsrummet gör otroligt mycket för rymden. Har varit i ett likadant hus som vårt men utan ryggåstak och det kändes mindre och mörkare. Kaminen ingick för en krona när vi köpte...
Annars är det bara lite uppdateringar som målade väggar och kakel som kostar extra liksom större tvättmaskin. Dimmers och utelampor tog vi med elektrikern.

Har en blogg: http://familjenstrand.blogspot.com

MVH Sara
 
Tack för svaret Strands och länken. Ser att ni har carport, har ni byggt den själv? Står i valet och kvalet om vi ska köpa eller bygga själv eller anlita ngn annan att bygga.
 
Vi har byggt pärlugglan som är föregångare till Ugglan 159 och det vi gjorde var att förlänga vardagsrummet med 1,2 meter, gjuta platta på altanen, fullhöjd på köksskåpen, extra eluttag, timer i köket för kaffebryggare (vi flyttade den från tvättstugan), centraldammsugare, såg till att vi har vatten och avlopp i garaget
Kommer inte ihåg mer då det är 3 år sedan vi byggde.
Vi valde också målade väggar istället för tapet
 
tack anna
vi är lite inne på att ha en fondtapet så då blir det väl konstigt att ha målade väggar på övrigt? Kan man välja att ha vissa rum målade och andra tapetserade..

Byggde ni garage med LB? Tror det blir billigare att göra carport själv. Kostar 128 000 för en carport med ett litet förråd.
 
Byggare C
du skriver om markarbete.. på tomten är det uppgrusat redan. Menar du att det ändå kan springa iväg? har som du märker ingen koll..
tack för ditt svar
 
Är det redan schaktat ner till schaktbotten och sedan uppgrusat är grunden för markarbetet gjord men hur mycket tomten sedan behöver fyllas beror på vilket höjd ni väljer att sätta på färdigt golv. Om det finns en gatunivå att rätta sig efter bör huset ligga 40 cm ovan gatan för att inte riskera att få bakfall i dagvatten och avlopp. I LB hus fall ingår fyllnadsmaterial under gjuten husplatta med 1500 kg/kvm vilket motsvarar ungefär 20 cm. Därpå läggs 30 cm cellplastisolering och avslutningsvis 10 cm betong. Skillnaden mellan färdig golvhöjd minus 60 cm och befintlig uppgrusad tomt tillkommer på priset. Därtill tillkommer grusuppfyllnad/hårdgörning av plattytor/uppfart.

Mvh

Christian
 
Byggare C skrev:
Är det redan schaktat ner till schaktbotten och sedan uppgrusat är grunden för markarbetet gjord men hur mycket tomten sedan behöver fyllas beror på vilket höjd ni väljer att sätta på färdigt golv. Om det finns en gatunivå att rätta sig efter bör huset ligga 40 cm ovan gatan för att inte riskera att få bakfall i dagvatten och avlopp. I LB hus fall ingår fyllnadsmaterial under gjuten husplatta med 1500 kg/kvm vilket motsvarar ungefär 20 cm. Därpå läggs 30 cm cellplastisolering och avslutningsvis 10 cm betong. Skillnaden mellan färdig golvhöjd minus 60 cm och befintlig uppgrusad tomt tillkommer på priset. Därtill tillkommer grusuppfyllnad/hårdgörning av plattytor/uppfart.

Mvh

Christian
Hej

Stämmer det verkligen att 1500 kg/kvm ger en höjd på 20 cm packat?
Det borde bygga bra mycket mer?

Pathol
 
Vi bygger en Talltitan och har gjort mycket tillval i och med att vi ändrade planlösningen kapitalt, och lade till en balkong. Men det jag tycker att man ska tänka på är att välja till saker som är omständigare att byta sen t.ex. snyggare trappa som passar husets stil, kakel och klinker, fönster. Det vi inte gjorde några tillval på är tapeter. Jo vi lade till en dyrare fondtapet i vårt sovrum. Tapeter är ju lätt att fixa senare. Man kan ju inte ha tillval på allt... Vi har även gjort tillval på granitbänkskiva och vitvarorna. Kolla gärna in vår blogg, www.salstatosee.blogspot.com
 
Pathol du har helt rätt, fel av mig. 1500 kg/kvm motsvarar ca 1 kubik packad fyllningsgrus dvs. 100 cm höjd som ingår i LB hus markarbete. Detta gäller enbart under huset, uppfart, plattytor tillkommer.
För vårt hus som har 72 kvm boyta i bottenplan, garaget med 49 kvm boyta samt uppfart/plattytor på 200 kvm gick drygt 900 ton sanduppfyllnad. Nu var förvisso vår tomt väldigt låg jämfört med gatunivån vilket vi visste om när vi köpte den men det är viktigt att inte glömma bort att det oftast inte är enbart under huset som skall fyllas.

Mvh

Christian
 
Vi lät LB-hus bygga vårat garage direkt, ett smart val om man ser hur lång tid det har tagit för grannarna som skulle fixa det själva att få till ett garage.
Vi betalade 130 000 för det stora en-bilsgaraget som vi har delat av för att få en förrådsdel. Vi satte även in VA i garaget.
 
Vad gav ni för att dra in vatten och avlopp i garaget
 
var noga med att ni får saker efter 2 års besiktning gjorda,jag har både inner dörrar samt en värmepump som ännu inte går riktigt.
lb bryr sig noll om detta.
huset är 5-6 år nu och ännu inte fixat.
 
tack alla för era svar.. Men efter dåligt bemötande från LB:s sida (inte hört av sig som de ska, har bett om ursäkt men ändå skött det dåligt och löjlig kompensation), att det tar ett år att bygga och priset har vi nu fått rena turen att hitta ett färdigt hus från 62. Så nu blir det en miljon billgiare och flytt 7 december. tjoho.. visst mer att göra själva men det är det värt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.