Det är klart ni ska spara det gamla köket om det är ett specialbygge i massiv ek. Att byta till standardkök är ju inte alls lika kul. (Även om du köper fejklyxkök som IKEA-hataren ovan tipsar om...) Gör som Paul-Staffanstorp skrev, med list under skivan. En supertjock skiva kräver mycket av övriga köket för att passa (rent utseendemässigt). Och; JA, det kostar mycket att beställa ett massivbygge i ek på ett snickeri...
 
Hej,

Det kommer att bli lister under bänkskivorna, tack för alla råd och konstruktiva tips!

40 mm mörklaserad ek lär det bli och vi vill helst ha en svag välvd övergång till en bakkantslist som skall gå över i kaklet.

När man jämför bänkskiva mot bänkskiva, vad skall man tänka på egentligen, det räcker ju att gå till Bauhaus och kika och till och med där ser ju skivorna rätt schyssta ut och då undrar man ju vad det är för "fel" på dom?

Mvh

TMC
 
Det är inget fel på dem(fungerar lika bra), men;... Stavarna är oftare korta, har olika färgton.(Tillverkade av spillvirke) Vill man ha en helstavshistoria i utvalt trä blir det, just det,,, dyrare! En snygg lösning i bakkant på skivan är att skruva/limma en välvd list bakifrån, istället för att sätta den på skivan. Gör man det snyggt blir det en osynlig övergång till kaklet, utan skitsamlande ränna. (Det kanske var så du tänkt dig...)
Lycka till!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.