Jag håller på att dränera runt vårt hus och funderar på vilket fabrikat på dränerings och daggvattenrör jag ska köpa. Är det någon som vet om kvaliten på dräneringsrör skiljer sig beroende på om man köper dom på tex byggmax eller Ahlsell?

/Johan
 
Ja det skiljer betydligt men om det motsvarar priskillnaden vet jag inte.
Fast det finns ju andra ställen där man kan köpa kvalitetsrör för lägre pris än byggmax om man dealar lite med en lämplig entrepenör ;)
 
Blir valet lättare om du får veta att Ahlsell inte säljer till privatpersoner? :)
Men det kanske finns någon som har jämfört Byggmax-rören med dem från Uponor?
 
Jag vet att ahlsell inte säljer till privatare, men jag köper genom firma
 
Jag köpte rubbet på rinkabyrör, kanonbra service och leveranser. Fraktfritt dessutom. Priserna är låga och kvaliteten verkar helt OK.
 
Om kvaliteten skiljer är svårt att säga, men markrör som säljs på Byggmax kan eventuellt sakna Nordic Poly Mark-märket, som ska borga för 'nordisk kvalitet' ;)
Viktigt att poängtera - Bara för att rör från Byggmax inte är certiferade av ännu ett råd, VVS fabrikanternas råd, betyder inte det att de inte klarar kraven. Lite som att påstå att fönster utan SP-märknining är automatiskt sämre än de med SP-märkning

Nåja, i alla fall företag i anläggningsbranschen som jobbar mot andra företag, stat och kommun, måste följa vissa regler som säger att endast rör som blivit certifierade får användas. Privatpersoner däremot, överlever sällan nedgrävda markrör vare sig de kommer från Ahlsell eller Byggmax.

http://www.byggmax.com/se-sv/Prod/PID-31110.aspx
http://www.k-rauta.se/vvs_1666.htm
Samma styvhetsklass, SN8.
 
FredrikFiskare skrev:
Jag köpte rubbet på rinkabyrör, kanonbra service och leveranser. Fraktfritt dessutom. Priserna är låga och kvaliteten verkar helt OK.
Rinkabyrör vill ha 47 kr/m för ett 110-rör. Det blir 282 kr för en sexmeterlängd. Hmm... http://www.rinkabyror.se/artlist.aspx?catid=918
K-Rauta tar 249 kr för Uponor, och Byggmax 219 kr för deras märke, vilket det nu kan vara. Vems markrör kränger de på Rinkabyrör förresten?
 
Och vi tar 200kr ut till kund på våra markarbeten för 110 markrör med 1muff 6m
100kr för dränrör 110 4m
30kr för 110böjar..

Pipelife är märket.

Men det känns som man kke borde höja priserna eg? känns ju fel att vara billigare än "allsmäktiga" byggmax ;)
 
H
Byggmax har för kört med Upobor avloppsrör och ett annat känt märke på dräneringsrör, kommer inte ihåg vilket. GGMplast har bra grejor och är certifierade.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.