Hur ska man bete sig för att koppla i sig på nedanstående stålrör dim 21,7 mm?
Ett nytt rum ska inredas och ett nytt element ska sättas upp. De blå rören leder till det nya rummet. Tänkte först använda ett klämring t-rör 22-15-22, men det skulle ju behövas nån typ av "skjutmuff". Är det bättre att gå på gängmuffen istället? Någon som nåt bra tips?
Hade tänkt täcka alltihop med ett elementskydd efteråt.........
 
  • IMG_1590.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
För PE och PVC-rör stod det under rubriken. Lite senare stod det max 20 gradigt vatten. Begränsar användningen en hel del.... Men tack ändå!
 
El_-micke skrev:
finns olika sorters som även passar värmeledning
 
Ok, läste inte ditt svar riktigt :). Vet du var man kan få tag i såna? Hittade inte några i Vateknik.com´s  katalog. Rinkaby verkar inte heller ha. Det vore ju onekligen smidigt att få till en sådan lösning. Bara att borra hål, sedan klamma om.  Sedan är det ju förstås en prisfråga också. Vill gärna slippa riva i det gamla så mycket så möjligt eftersom det har en förmåga att bli dubbelt så mycket jobb och ta trippelt så lång tid som man tänkt sig.
 
Har ryckt lite rören och det verka som jag skulle kunna kapa bort en bit och sedan bända isär och få dit T-rör med klämring. Kan man använda 22mm klämring på ett 21,7mm järnrör?
 
Nej. 22mm klämring passar inte på stålrör. Jag vet inte hur det ser ut längre bort (utanför bilden). Finns olika alternativ, ett är: Kapa röret, skruva ur det ur T-et (lär vara 1/2" gänga) man ser och nästa skarv (utanför bild), ersätt med 1/2" inv. klämringskoppling t.ex 22 (eller 15mm) i denna änden och i den utanför bild.
Skaffa motsvarande klämringkopplings T och passande rör. Gör motsvarande på andra röret.
Hoppas det inte blev för "rörigt"  :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.