Ersatte idag en "rördel" i en vatette skarvkoppling med en beulco avstängning. Muttrarna och klämringen var kvar. Gängorna passade, det ser tätt ut. Fult med galvad rördel med mässingsmuttrar, men vem bryr sig?

Är detta något som är okej, eller skall man vara försiktig med att blanda från olika tillverkare.
 
Det funkar, men du får inget av försäkringsbolaget eller ersättning om det är en fabrikationsskada på någon av produkterna. Du lär visserligen inte få ut något i alla fall på försäkringen vid ev vattenskada om du inte kan hävda att det är "fackmannamässigt" gjort.

Rent generellt skall man inte blanda fabrikat, men så länge du blandar mot en ventil och inte en del av en koppling med ett annat fabrikat så är det ingen ko på isen. Ventiler som Beulcos är ofta gjorda för att passa med flera fabrikat. Sen har inte Beulco något eget klämringsfabrikat (sen VSH försvann) utan är "bara" namnet på den svenska agenten.
 
Ah, det är så noga alltså? Tillverkare brukar ju ta i med hängslen och livrem så att frågan dem är nog en inte så givande. Men om rörisarna i allmänhet ser till att inte blanda så får jag väl följa branschpraxis. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.