Vi funderar på att bygga ut vårt vardagsrum. Det kommer att handla om ca 25-30 m2. Vad är en rimlig konstnad för detta? Vi har tänkt att anlita en arkitekt som ritar åt oss, sedan har vi tänkt att köpa in material själva och anlita en snickare som hjälper oss. Det måste väl bli billigare än om man tar allt på totalentrepenad?
 
En grov uppskattning man brukar använda är 10.000kr/m2. Lite i underkant om det inte är vatten inblandat, betydligt mer om man vill ha några extravaganta lösningar.

Det finns de som byggt för 5000kr/m2, och de som har svårt att komma under 20.000kr.
 
Har nyligen avslutat den mindre utbyggnad på dygt 20 m2. Har gjort i princip allt själv utaom inkoppling av el och element. Det hela landa på ca 150.000 kr totalt. Svårt att se att man skulle komma undan så mycket billigare.

mvh
Fredrik
 
Jag har precis byggt till 54m2 boarea. Kvadratmeterpriset blev ungefär 8000:-. Då var där inget kök eller badrum i den ytan. Dock lite dyrare alternativ som platta med golvvärme, tegelfasad, bandtäckt plåt på taket, osb bakom gipsen, takfönster osv. Tror nog man kan komma undan med en 6000:- per kvadratmeter om man gör allt själv och kör basic nivå när det gäller material.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.