Håller på att köpa en kåk på ca 125kvm, 1,5-plan. Det är vattenburen golvvärme nere, och dito radiatorer uppe. Fabrikat okänt. Vad kan man räkna på att ligga på i uppvärming? Undrar även om hushållselen, har bara bott i lägenhet innan..

MVH // Liemannen.
 
C
Vi har 70-tals panelradiatorer i hela huset, ca 100 kvadrat uppvärmt och jag hade nog kallat det för 1 3/4 plan, även om det nog räknas som 1½ plan.. 3 personer, badkar som iofs sällan används. Hos oss går det va 15000 kWh per år med en Nibe F2020-8 och stödeldning i vedpanna när det är riktigt kallt.
I vinter ska vi även värma upp källaren med nya radiatorer, så då går det förmodligen lite mer.
 
Vi gör av med ca 13000 kWh totalt, 125 kvm 60-talshus i Skåne, IVT-pump, 2 vuxna och 2 småbarn. Man brukar räkna 5000 kWh i hushållsel, men det kan variera väldigt mycket beroende på familjens vanor. Många halogenspottar som står på ofta, stor plasma och några datorer som alltid är igång, tvättmaskin och disk som används mycket så drar det iväg.
 
hej vi bor i värmland. -05 satte vi sanyo co eco2,huset två plan ca 135 kvd.vi brände 13270kw med allt,två barn två vuxna samma här tvätt + disk går hela tiden.
 
C
Tilläggas kan att vårt hus är byggt 22 och har 5 cm isolering utanpå väggarna (fasadskivor) och 10 cm på vinden, dock nya fönster, men allt som allt så drar det nog lite mer energi än genomsnittsvillan i samma storlek.
 
Hej, vi har ett tjugotalshus - tillbyggt och halvtaskigt tilläggsisolerat på 80-talet - med 125 kvm boyta, c:a 70 kvm dåligt isolerad källare och vidbyggt garage. Vi har Daikin Altherma som värmer alltihop plus tappvatten. Det går c:a 12 000 kwh/år exkl hushållsel men då har vi värmen avstängd från mitten av maj till mitten av oktober - och visst tillskott av direktverkande el (=platt-tv)!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.