Allt är förberett för en uteantenn/parabol. det vara bara det att jag helst skulle vilja slippa en uteantenn/parabol. Dyrt och fult. Tänkte vara lite smart och se om det räckte med något mackapär i pannrummet.

mvh
David
 
Bara en detalj. Om du har en förstärkare så är det inga problem att sätta en eller flera splitters efter förstärkaren (såvida du inte börja splitta till ett helt flerfamiljshus). Signalen efter förstärkaren bör räcka.

Observera dock att om signalen är för dålig för EN apparat utan förstärkare, så hjälper förstärkaren bara marginellt.

En antenn tar alltid emot en viss nivå brus, om den nyttosignal man tar emot är för låg så försvinner den i det brus som alltid kommer in (och som i princip alltid är lika starkt). Då går det inte att göra något nämvärt åt signalen. En förstärkare förstärker bruset lika mycket som nyttosignalen. Förhållandet mellan nytta och brus blir inte bättre. MEN om man sedan leder signalen i en kabel från antennen till apparaten, så adderas det mer brus för varje meter signalen går i kabeln. Om då signalen redan från början är svag så blir det problem. Det är här förstärkaren gör sin nytta. Om man förstärker signalen så nära antennen som möjligt och därefter skickar in den i kabeln så adderas det visserligen brus i alla fall, men nu når det inte upp till den förstärkta signalen. En splitter försvagar signalen och adderar brus (ganska mycket). Alltså kan man kompensera för splittern genom att först förstärka signalen.
 
Lägligt nog ringde Canal Digital och erbjöd parabol, mottagare, montering, justering mot 24 månaders abonnemang. Iom att vi räknat med att kostnaden för att låta någon montera antennen skulle kosta mer än ett 24 månaders abonnemang så slog vi till. Hoppas att de är medvetna om att parabolen ska monteras 9 meter upp i taknock. ;)

mvh
David (som är höjdrädd)
 
En normalinstallation av parabolantenn med en mottagare gör att du bara kan använda en tv att titta på men det är kanske inget problem.

Ang. brusig signal är det så att brus till största delen alstras i aktiva komponenter (förstärkare) den del brus som komer in i kablage splitters mm. är marginell. vid riktigt stora nät har man ofta en låg nivå på signalen i stamnätet och höjer den sedan i slutet på nätet. I en normal villa kan man anta att om man kan få bra bild på en tv går det att fixa samma bildkvalité på alla tv apparater bara man väljer rätt förstärkare.

Classe
 
wolfpack skrev:
Hoppas att dom upplyste dig om att det är en standard installation dom bjuder på dvs det får inte kosta mer än 1500:- ( har jag för mig)
Det sa de inget om. Vi sa att om de kan montera en parabol med god mottaging till de ledningar vi har i taknock så tar vi det. :D

mvh
David
 
Se bara till att ni är överens om vad som skall ingå i paketet innan ni börjar monteringen så kan dom säkert fixa vad ni vill ha, frågan är vad det kostar.

/Classe
 
classelagare skrev:
Se bara till att ni är överens om vad som skall ingå i paketet innan ni börjar monteringen så kan dom säkert fixa vad ni vill ha, frågan är vad det kostar.

/Classe  
De har redan sagt att den enda kostnaden ska vara 189 SEK/mån i 24 månader. Ingen start eller implementationsavgift. Frågan är om de står för det efter att ha sett huset.

mvh
David
 
Har dom sagt hur många tvaparater ni kan använda?

/classe

 
Nej. Gulp! Finns det en begränsning där?
Däremot klarar den bara ett kort så det blir att titta på samma kanaler samtidigt. Eller kan man ha en kortläsare vid varje TV?

mvh
David
 
En standardmontering av en parabolantenn betyder antenn och satelitmotagare placerad vid 1 tv på den tv:n kan du se 1 satelitkanal åt gången. Du kan således inte spela in en kanal och titta på en annan tex. Vidarekopling till ytterligare tv aparater ingår troligen inte, du skulle förövrigt inte kunna se något annat program än det du tittar på på tv:n där mottagaren är placerad och skulle du vilja byta kanal blir det att gå till huvudtv:n och byta där. Allt detta har en duktig instalatör lösningar för men det kostar. Hadde jag fått välja lösning hadde jag satt upp en vanlig tv-antenn och ev. kompleterat med en "boxer" vid den tv som används mest.

Classe
 
Jag antar att det kan vara svårt/dyrt att byta LNB?

mvh
David
 
LNB:t i sig kostar inte särskilt mycke men det behövs mera kabage flera mottagare flera abb. mm.

classe
 
David skrev:
De har redan sagt att den enda kostnaden ska vara 189 SEK/mån i 24 månader. Ingen start eller implementationsavgift. Frågan är om de står för det efter att ha sett huset.

mvh
David
Normalt tillkommer också 695 kr i startavgift + 3 x 249 kr i abonnentkortsavgift (betalas halvårsvis. Den första finns i startavgiften). Totalkostnaden för 24 månader är 5978 kr. Vägrar du betala via autogiro läggs det dessutom till 25 kr per månad i faktureringsavgift.
Dessutom är installationskostnaden begränsad till 1 350 kr.
Villkoren finns att studera närmare i så gott som varenda reklambroschyr från TV-fackhandeln.
 
Nu har vi facit i hand, nästan...
Installationen kostade inget extra, inga startavgifter. Däremot fick vi bekosta 6-antennssplitter och antennförstärkare och jobbet med dessa själva. Dessutom köpte vi 7 uttag av honom. (Det 7:e kan vi inte använda). :'( Han räknade att allt extra skulle gå på 2.000 extra inklusive arbete. Detta förutom abonnemangsavgiften på 189 SEK/månad i 24 månader + kortavgift på 249 SEK/år.
Måste säga att detta ändå blev billigare än att låta elkillen installera parabolen som vi gjorde på förra stället.

mvh
David
 
Kan du berätta vad han satte upp för grejer jag är lite nyfiken på hur han löste det med att titta på olika tvkanaler på olika aparater?

Classe
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.