Är spekulant på ett hus, 1 plans villa med varken källare eller vind, på betongplatta! Har precis gjort besiktning och det fanns ingen fukt alls i badrummet. Nuvarande ägaren har suttit upp "våtrummsskivor" på väggarna,men låtit bli att byta ut våtrumsmattan som suttit sen 1971 då huset byggdes. Vill så mycket som möjligt låta bli att riva ner skivorna på väggen. Går det att skära av den gamla plastmattan precis nedanför skivorna, och svetsa ihop den gamla och den nya mattan? har förstått att det inte är alldeles enkelt och att vissa gamla mattor inte är så "svetsbara". Byta ut brunnen åker jag antagligen på att göra då den är original (plast), verkar dock vara lite luddiga branchregler. någon som kan upplysa mig lite mera?
 
brunnen måste du byta om den har äldre tillverkningsår än 1990.
 
Väggmattan ligger med överlapp över golvmattan så kanske man kan "bryta" upp väggmattan för att stoppa den nya in under väggmattan. Är dock väldigt osäker om någon firma vill göra sånt alt skära och svetsa runt hela rummet.

Bäst är väl att ringa något företag och höra?

Ett annat alternativ, vilket blir lite krångligare och kostar mer, är att slita ut allt och spackla om väggar och golv, be en firma komma sätta in nytt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.