Vi ska eventuellt riva ut fuktskadat trägolv och innerväggar i källare och bygga nya innerväggar. Vad ska man använda för material? Kan man använda träreglar/gipsskivor om man lägger något lämpligt mellan träet och betongen? Eller ska man köra stålreglar och fukttålig gips (badrumsgips, eller vad?)?

Vad kan man räkna för materialkostnad på de olika alternativen för, säg, 10m innervägg med gips på båda sidor och 3 dörrar?
 
Vi kommer använda plåtskenor + träreglar i hallen då den inte ligger mot några ytterväggar och då vi inte haft några problem med fukt där. I de andra rummen blir det plåtskena + plåtreglar med distanser (har inte hunnit kolla ut vad som ska användas som distanser ännu) så att luften ska kunna cirkulera bakom så det inte blir helt tätt. Sen blir det vanliga gipsskivor på väggarna. Där vi ska hänga saker tex väggen med skjutdörrar och garderobsinredning på skenor blir det OSB skivor åxå.

På golven kommer vi att använda "konstgräs" matta.

Vi dränerade och isolerade på utsidan för två år sedan och har sen dess låtit det torka upp ordentligt efter att vi rev ur den gamla inredningen. Vi kommer även istallera två fläktkonvektorer i källaren för att få snurr på luften samt få en varmare källare.

Det finns säkert många olika sätt att inreda en källare men så här har vi valt att göra. Blir inte så farligt dyrt, vi har räknat ung 4500:-/rum + osb skivor och golvmatta (90:-/kvm)

/K
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.