Isolerplattor och armeringsjärn levererade. Nästan säker på att de börjar gräva på måndag. Nu är man även gift sedan en vecka tillbaks :)
 
Sådär ja. Grävandet i full gång och nu har jag lyckats få igång en blogg också.

http://niteowl.blogg.se
 
Nedre etage färdiggjutet. Övre är planerat att gjutas på tisdag :D
 
Niteowl skrev:
Du kanske har sett jordhögarna efter den arkeologiska utgrävningen?
Hehe, det var nog mina f.d. kollegor som var där. Har själv jobbat på kontoret i Linköping. Åt vilket håll ligger Melskog?
 
Ja det blir nog söderut?

Jaja. så du är en sådan som ligger med tandborsten och gnuggar i jorden? Har ni tandborstar av guld? Det var hutlöst dyrt iaf att få lite jord avskalad och undersökt. ;)
 
Jo, det kan man ju tycka som privatperson. Fick du bekosta det själv? Var ju märkligt i så fall att inte de som sålde tomten fixat det innan.

Vi har själva köpt hus - som ligger på en fornlämning. Så någon gång får vi väl smaka på "vår egen meducin" :)

(Vi bodde ner i Kinda när det begav sig).
 
Jo vi fick bekosta det delvis, fick rabatt på tomten. Egentligen ville säljaren hellre sälja andra tomter utan utgrävningar men vi ville ha just den här tomten.
 
Nu är det äntligen dags att börja bygga! Vi har varit på samrådsmöte och hoppas börja gräva nästa vecka.!
 
Kul :D

Kommer det färdiga block eller kör ni lösvirke? När planerar ni inflyttning? Vi hoppas att kunna fira jul där iaf men det blir nog tight. Vet inte om ni har varit ute och tittat nyligen men vi väntar på takstolarna nu. Tyvärr har det stått still en vecka pga det :(
 
Vi har köpt en byggsats från Fiskarhedenvillan. Den består av "färdigkapat virke" enligt vad vi förstår. Det ska komma 7/9. Innan dess ska vi fixa till en grund. RInger just runt till grävare. Vem grävde åt er?
 
Hemmakatten
Låter helt otroligt sanslöst! Om en vecka kommer huset och ni har ingen grund och ingen entreprenör anlitat?!
 
7/10 ska det naturligtvis vara :)
 
Vi anlitade Ulf Andersson Entreprenad AB. Han är inte riktigt klar än med carport och slänt ovanför carporten men vi har inte bestämt än när det blir. Skickade ett PM med telefonnummer om du är intresserad av att höra med honom. Han har egna lastbilar och det är inte långt till grustaget i Dala.

Ska följa ert bygge med stort intresse. Hoppas att vårt hus kommer upp mer snart så att vi kan påbörja insidan.
 
Det är kanonmark att bygga på. Inte mycket jord eller lera alls. Vi skrapade bort 2-3 dm sedan var det i stort sett bara ren sand med lite stenar i. För några veckor sedan var det spöregn en hel dag. Blev inte en enda vattenpöl någonstans.
 
mats_adolfsson skrev:
Vi har köpt en byggsats från Fiskarhedenvillan. Den består av "färdigkapat virke" enligt vad vi förstår. Det ska komma 7/9. Innan dess ska vi fixa till en grund. RInger just runt till grävare. Vem grävde åt er?
Vår snickare sa att Fiskarheden var kanon att jobba med. Han har satt ihop några hus därifrån och allt var bra uppmärkt till skillnad mot vissa andra han jobbat med.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.