Vi är i byggartagen, och vill ha ett RIKTIGT välisolerat hus med puts ute och inne. Dessutom termiskt trögt.
Jag funderar på att bygga med lättbetong, och isolera med cellplast på utsidan, som sedan putsas. Kan man göra så? Hur sätter man cellplasten? hur putsar man på detsamma?
Jag vill bygga lite enligt passivhusprinciper, men jag har inga problem med att elda lite när det blir kallare än ca 0 grader.
Huset skall värmas med en täljstenskamin, (med vattenmantel + acc tank) och ventileras med FTX aggregat.
Expertråd välkommnas!
 
Visst kan cellplast fungera som putsbärare. Det är den absolut vanligaste metoden att isolera stenhus med. Alla putsproducenter har sina "system", som egentligen bygger på samma princip. EPS-skivor (50x100 cm eller 60x120 cm) fästs på ytterväggar mha fästmassa alternativt skum (senaste innovationen). Sedan påförs en annan massa som man sänker armeringsduk i. När den har torkat, lägger man tunnputs, som levereras i given kulör.
http://www.sto.se/evo/web/sto/37792_SE-Fasadsystem-Isolerade_fasadsystem_-_StoTherm.htm
http://www.youtube.com/watch?v=VDZ3vbE5C9g
http://www.youtube.com/watch?v=1rigGDLcGSY
 
Tack Isolde.
Låter bra.

När tillverkarna kallar något för ett "system" brukar det bli dyrt. Finns det något accepterat sätt att göra detta med standart EPS-skivor samt annat standardmateraial?
MVH
 
Varför inte bygga md byggblock i cellplast som fylls med betong. Starkt och inga köldbryggor. Låter bra och verkar enkelt, har dock inte använt det.
http://www.dorocell.se/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.