Hej !

Vi har precis i dagarna skrivit på kontrakt att köpa ett litet renoveringsobjekt.
Huset är 1½ plan på 201 kvm med 118 kvm källare därtill byggt 1951.Inget är gjort med huset sen början 60-tal förutom fjärrvärme och jordfelsbrytare installerat 2007.
Det har 3 rum på BV plus hall,kök och badrum samt 5 rum på ÖV plus en toalett och en dusch.

Handpenning betald och besiktning beställd till den 10 aug.
Vi åker på semester på onsdag och är iväg en vecka sen är det fullt ös med försäljning av nuvarande hus, besiktning, möte med byggfirma, lägga upp låneplan på banken mm mm
Det som ska göras är riva en vägg för att öppna upp till ett stort kök med matplats, nytt kök, riva lite väggar och garderober för att få ett STORT badrum, lägga golvvärme och klinker i hallen, renovera en toalett och en dusch på öv. Måla tapetsera och byta golv i alla 5 rummen på öv, dränera om hela huset inkl rivning av 2 terasser i sten/betong, byta fönster på nv, ev slipa och lacka alla golv på nv, klinka och måla rum i källaren till tvättstuga.
Tror det var allt i första skedet..

Vi tillträder den 1 sep, ska bli riktigt spännande !

/Pikachu
 
noterat
 
Kul, vi är i slutfasen på ett liknande projekt byggt 1964, det fanns ingenting som INTE behövde göras här när vi köpte :) Ett gott råd är att börja med taket, sen grunden/dränering/dagvatten, trista jobb men man slipper obehagliga överraskningar då vilket kan bli följden av att börja med nåt roligare. Grunden fixade vi men papptaket såg ut att hålla så vi gjorde lite invändigt istället. Det ångrade vi när det började droppa vatten från taklampan i vårt totalrenoverade kök :eek: Som tur var upptäckte vi läckan i tid och den gick att täta temporärt (sånt här händer självklart i februari med nollgradigt och snöblandat regn :mad:) men vi lärde oss prioritera till en ev. nästa gång.
Lycka till!
 
Nu börjar det hända saker.
Besiktning gjord vilket resulterade i att all el måste dras om (vi var 99% säkra på det redan) men eljobbet som är gjord i källaren är svartjobb och inte riktigt gjord vilket vi trodde. Hänger tex gamla ledningar från dosor i taket som fortfarande är strömförande !!

Den ena takkupan har många söndertrampade pannor så det läcker in lite där. Planen är att lägga papp eller PVC tak där. Finns tydligen en som lägger papp som ser ut som falsat plåttak vilket skulle passa in ganska bra.

Dessa saker försöker vi få avdrag på köpeskillingen för.

Vi har nog bestämt oss för att dränera om och sätta isodrän runt hela grunden. Besiktningsmannen tyckte det räckte med att lufta grunden och lägga nya regnvattenrör, han tyckte en hel omdränering kostade mer än det smakade. Men som sagt, vi dränerar nog om för att få grunden isolerad också. Det var ändå inte så stor prisskillnad.

Har en planlösning klar för kök och badrum så nu ska den bara godkännas av byggarna också sen börjar "jakten" på ett passande kök och badrumsinredning.
Kakel i badrum är klart och vi väljer mellan två svarta och ett grått golv där.
Köket blir ikea med nästan bara lådor och inga väggskåp. Planen är en hel diskbänk (ej ikea) och om ekonomin tillåter stenbänkar på resten.
Vitvaror blir nog ikea förutom kyl och frys som de bara har i rostfritt som vi inte gillar.

Budgeten håller kanske inte riktigt men planen är att takkuporna,dränering, 16 fönster (av 20), riva vägg, kök, badrum, el och en del VVS ska gå inom ramen. Blir det pengar över tar vi antingen golv eller Wc/dush på övervåningen också innan vi flyttar in.

Vårt nuvarande hus ligger på hemnet med ganska sort intresse enligt mäklaren (12 visningar bokade hittils) så det hänger ju lite på vad en ev budgivning kan ge i extra pengar.

Känner ibland panik över vad vi håller på med men det ordnar sig nog !
 
Det ordnar sej alltid :p Budgeten håller sällan när man river i gamla hus, inte i vårt alla fall för vad jag än rivit bort har jag hittat dåliga/konstiga lösningar det enda som överraskat positivt var dessbättre grunden som var i klart bättre skick än förväntat. Pengar över? det brukar inte vara nåt problem vid totalrenoveringar :D
Jag skulle också har gjort grunden ordentligt med dränering och tätskikt, känns mycket bättre när man jobbar vidare sen.
Ha så skoj! Det är kul med hus, i alla fall när man har nåt helt annat som jobb och kan ha renoveringen som hobby.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.