Hallå,
har efter "en smula" otur fått spolbrunnen avgrävd. Den låg helt dold under gräset ca 10 cm ned. Då vi grävde upp runt om så insågs att spolbrunnen gått av ÄNDA nere vid huvudstammen (110-rör).
Hur som helst, nu kanske vi har fått till det. Ny spolbrunn är påskarvad med muffar i båda ändor. "Avgrävningen" skedde i lördags morse och reparationen skedde i går kväll (måndag). Under hela helgen har gropen varit öppen och likaså gamla spolbrunnsröret, som tillfälligt täckts av ett lock för att förhindra att jord och sand skulle ramla in. I lördags va det en liten vattensamling längst ned, bredvid rören, förmodligen avloppsvatten. Under söndag-måndag em har inte vattensamlingen ökat nämnvärt. MEN I MORSE (tisdag), alltså efter reparation har vattensamlingen stigit ca 10 cm!!!

Det kan ha regnat lite i natt, men inte mycket. Har inte använt avloppet mer detta dygn jämfört mot de två föregående.

Kan det vara som så att grundvattnet, pga det ev lilla regn som kommit, runnit in i gropen? Gropen är väl ca 2m djup och 1,5m i diameter längst ned?

Skulle vilja stilla min oro över detta genom att färga vatten i badkaret för att sedan kolla i gropen. Tips på vad för färg man behöver? Vattnet i gropen är ju rätt så brunt, så en stark färg behövs nog.

//WSP
 
Brunt färg är svårt att slå .... grön karamelfärg? Förr kunde man köpa på apoteket en pulver som var antiseptisk ( löses i vatten för behandling av sår) namn Genciana-blått --- riktigt stark blå fiolett pigment. Kanske finns att få idag? Fyll den inte i badkaret för den färgar stark. Strö pulver i vasken och spola.
kanske kan du spåra lukt i stället? Ättika ell klorin och spola med varm vatten?
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.