Vi har planterat murgröna och vildvin som ska täcka själva bergsväggen. Frågan är bara hur vi ska göra för att säkra kanten från ovansidan.

Är det någon som har något tips om en snygg och ganska diskret lösning som gör det lite säkrare att vara uppe på berget?



 
Man kan borra ner järnstolpar och sätta upp sånt där järnnät-staket. Eller kanske stolpar med tågvirke hängande mellan (líte marin stil).
 
Vilket stuuuuuuuuuuuuuup ?


:)
 
Med små barn kan det säkert gå illa när det ser ut så där. Som il_duce poängterar är det bästa troligen att borra hål i berget och sätta upp järnstolpar. Utanpå dessa monteras sedan ett Gunnebostängsel. Kanske inte det snyggaste, men förhoppningsvis det effektivaste. Tågvirke emellan känns inte rätt när barn är inblandade. Lätt att passera, förvisso snyggare. Tycker enligt bilderna att det även inbjuder till klättring nerifrån. När man är liten vill man gärna utforska.
 
tallmilan skrev:
Vilket stuuuuuuuuuuuuuup ?


:)
Vilket rakt hår du har. JAAAA!

:))
 
Tack för tipsen.
Jag åkte till den lokala skrothandlarn och kollade ut galvade järnrör med diameter 1 tum som ska sättas i fem rader mellan trästolpar.
Detta ska nog smälta in bra mot berget och inte störa så mycket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.